Ingrediente
- 500 gr faina
- 250 gr margarina
- 3 linguri faina
- 2 albusuri
- 2 galbenusuri
- 3 linguri smantana
- 10 gr drojdie proaspata
- 1 praf de sare
- 3 linguri lapte cald
- seminte de susan
Mod de preparare
Lasam margarina la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Incalzim laptele in care punem la inmuiat drojdia.Batem albusurile cu un praf de sare.
Cernem faina intr-un vas mai mare si asezam in mijlocul ei drojdia dizolvata,albusurile batute,margarina,smantana si un praf de sare.Amestecam toate ingredientele si framantam pana devine un aluat omogen,elastic pe care il lasam la temperatura camerei acoperit,minim 30minute.
Intindem aluatul pana devine o foaie mai grosuta si decupam cu ajutorul formei(trecuta prin faina) covrigi,pe care ii ungem cu galbenusurile batute amestecate cu o lingura de apa apoi presaram deasupra seminte de susan
Asezam covrigeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 20-30minute,pana acestia se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|