Covrigei cu susan

Postat de ela in Aperitive / Garnituri
31 Ian 2012 | 5971 vizualizari
Covrigei cu susan

Medi vrea sa gatim...dar Adina vrea sa se joace...atunci hai sa ne jucam si sa mancam covrigi:)))

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 linguri faina
  • 2 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri lapte cald
  • seminte de susan

Mod de preparare

Lasam margarina la temperatura camerei cu cateva ore inainte.

Incalzim laptele in care punem la inmuiat drojdia.Batem albusurile cu un praf de sare.

Cernem faina intr-un vas mai mare si asezam in mijlocul ei drojdia dizolvata,albusurile batute,margarina,smantana si un praf de sare.Amestecam toate ingredientele si framantam pana devine un aluat omogen,elastic pe care il lasam la temperatura camerei acoperit,minim 30minute.

Intindem aluatul pana devine o foaie mai grosuta si decupam cu ajutorul formei(trecuta prin faina) covrigi,pe care ii ungem cu galbenusurile batute amestecate cu o lingura de apa apoi presaram deasupra seminte de susan

Asezam covrigeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 20-30minute,pana acestia se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigei opariti, cu susan

Postat de mirela0911

Covrigei opariti, cu susan

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Se cerne faina intr-un bol. Se face...

Citeste continuarea

Covrigei crocanti de post

Postat de Ina

Covrigei crocanti de post

Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2012, 22:22
uite si pe Eluca cum ne da sa papam.
la 31.01.2012, 22:27
Ce pofta nebunaaa mi-ai facut...arata perfect!
la 31.01.2012, 22:27
ce frumuşei sunt....
la 31.01.2012, 22:29
avem si ceva de rontait o bere da cineva
la 31.01.2012, 22:33
Miha.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking