Covrigei de-ai casei

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
14 Dec 2011 | 4934 vizualizari
Covrigei de-ai casei

Mi-a venit cheful de covrigei făcuţi în casă. Reţeta e veche şi am primit-o demult, de la nişte amici. Astfel că în criză de timp şi chef de mâncat ceva cald în vremurile astea în care iarna s-a reîntors, m-am apucat de frământat. Poate vă fac şi vouă poftă de ceva bun.

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • o bucăţică de drojdie - 25 gr
  • o jumătate de linguriţă de zahăr
  • sare
  • făină cât cuprinde

Mod de preparare

 Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. Se mai adaugă făină pentru a forma un aluat ca pentru pâine.Se adaugă câte puţin ulei şi se frământă în continuare până se încorporează întreaga cantitate. Se lasă la dospit o jumătate de oră.  Apoi se trece la etapa următoare, adică aceea a confecţionării covrigeilor. Se ia câte o bucăţică mică de aluat şi se formează câte un covrigel în formă de opt.Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Se dau în cuptorul încălzit pentru o jumătate de oră. După 15 minute se ung covrigeii cu un ou bătut şi se presară cu chimen, mac sau caşcaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei de-ai casei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu legume si piept de pui

Postat de merisor67

Placinta cu legume si piept de pui

Mai intai dezghetam aluatul de foietaj. Ciupercile le scurgem si le mai maruntim, apoi le punem la calit in ulei impreuna cu ceapa tocata solzisori si usturoiul curatat si tocat marunt...

Citeste continuarea

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Postat de mirela0911

Aperitiv cu cartofi, carnati si oua

Intr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2011, 16:02
Numai buni de dat la colindatori..bine,acum colindatorii vor bani,dar inainte ce mai primeam covrigei!!!
la 14.12.2011, 16:04
daca ne faci pofta,va trebui sa ne dai si noua
la 14.12.2011, 17:20
vin cu colindu pe la tine dak o mai tii asa
la 14.12.2011, 17:42
De-ai casei? Wow! Grozavi!
la 14.12.2011, 20:32
deliciosi

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking