Covrigei de-ai casei

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
14 Dec 2011 | 4923 vizualizari
Covrigei de-ai casei

Mi-a venit cheful de covrigei făcuţi în casă. Reţeta e veche şi am primit-o demult, de la nişte amici. Astfel că în criză de timp şi chef de mâncat ceva cald în vremurile astea în care iarna s-a reîntors, m-am apucat de frământat. Poate vă fac şi vouă poftă de ceva bun.

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • o bucăţică de drojdie - 25 gr
  • o jumătate de linguriţă de zahăr
  • sare
  • făină cât cuprinde

Mod de preparare

 Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. Se mai adaugă făină pentru a forma un aluat ca pentru pâine.Se adaugă câte puţin ulei şi se frământă în continuare până se încorporează întreaga cantitate. Se lasă la dospit o jumătate de oră.  Apoi se trece la etapa următoare, adică aceea a confecţionării covrigeilor. Se ia câte o bucăţică mică de aluat şi se formează câte un covrigel în formă de opt.Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Se dau în cuptorul încălzit pentru o jumătate de oră. După 15 minute se ung covrigeii cu un ou bătut şi se presară cu chimen, mac sau caşcaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei de-ai casei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta melc cu branza si ceapa verde

Postat de mirela0911

Placinta melc cu branza si ceapa verde

Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana. Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea. Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt...

Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute pentru revelion

Postat de Ksenya

Aperitiv oua umplute pentru revelion

Ouale le taiem un pic la capte pentru stabilitate, apoi le taiem pe mijloc. Intr-un castron adaugam galbenusurile, le zdobim cu furculita, adaugam maioneza, mustarul, usturoiul zdrobit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2011, 16:02
Numai buni de dat la colindatori..bine,acum colindatorii vor bani,dar inainte ce mai primeam covrigei!!!
la 14.12.2011, 16:04
daca ne faci pofta,va trebui sa ne dai si noua
la 14.12.2011, 17:20
vin cu colindu pe la tine dak o mai tii asa
la 14.12.2011, 17:42
De-ai casei? Wow! Grozavi!
la 14.12.2011, 20:32
deliciosi

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking