Covrigi polonezi in 2 culori

Postat de deyutzky in Dulciuri
18 Oct 2012 | 5476 vizualizari
Covrigi polonezi in 2 culori

Pentru ca ador acesti covrigi...si acum ceva timp gasisem intr-o patiserie aceasta varianta cu ciocolata...m-am pus pe treabaaaaa....multumesc Miha pentru reteta originala :-* acum va invit sa gustati din varianta in 2 culori >:D

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 gr unt
  • 250 ml lapte
  • 12 gr drojdie uscata
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita de sare
  • 600 gr faina
  • Pt aluatul de ciocolata adaugam 3-4 lingurite de Nesquik
  • Crema de unt:
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingura jumate zahar pudra
  • Pt uns:
  • 1 galbenus
  • cateva linguri de lapte
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri de miere
  • nuca macinata

Mod de preparare

Aluat:

Topim untul peste care adaugam laptele si zaharul si amestecam bine pana ce se dizolva zaharul,impartim aceasta compozitie in 2.
Intr-un bol punem faina amestecata cu sarea si drojdia uscata.

Impartim aceasta compozitie de faina in 2 boluri. Intr-un bol adaugam 4-5 linguri de nesquik si amestecam pana se incorporeaza bine, punem apoi jumatate din compozitia de lapte amestecat cu unt si incepeam sa framantam.  La fel procedam si cu cealalta compozitie, numai ca aici nu mai adaugam nesquik pentru a ramane aluatul alb.

Dupa ce am termint de framantat acoperim ambele boluri cu cate un prosop si le lasam la loc cald timp de 1 h pana isi dubleaza volumul.

Intindem din aluatul de ciocolata o foaie dreptunghiulara, o ungem cu crema de unt (amestecam untul cu zaharul pudra ) si acoperim cu foaia din aluatul simplu.

Taiem aluatul in fasii de 2 cm latime, apoi fiecare fasie o taiem pe jumatate dar pe verticala (exact ca in imagini). Lipim aluatul la un capat, apoi fasiile la infasuram una in jurul celeilalte si formam covrigul. Punem covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si ii dam la cuptor pentru aprox 15-20 min la foc mic pana se rumenesc.

Pregatim siropul:

Punem apa amestecata cu mierea intr-un ibric la foc mic si amestecam bine cateva minute. Dupa ce scoatem covrigii din cuptor turnam deasupra lor siropul si nuca macinata.

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

Postat de CulinaryRainbow

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

    Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în...

Citeste continuarea

Desert tarta frangipane cu zmeura

Postat de simona72

Desert tarta frangipane cu zmeura

Aluat fraged pentru tarte: aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina,zaharul, praful de sare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2012, 17:11
la 18.10.2012, 17:14
Grozavi... eu asa ii stiam in 2 culori
la 18.10.2012, 17:34
foarte faini
la 18.10.2012, 18:31
la 18.10.2012, 20:22
Ce frumosi ti-au iesit!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking