Cozonac

Postat de ianculubita in Dulciuri
18 Apr 2011 | 7636 vizualizari
Cozonac

Aceasta reteta este personala,nu am dat-o mai departe pana acum,nu din egoism,ci pentru faptul ca este diferita,si sunt persoane care nu ies din tipar;eu am inlocuit laptele cu iaurt;cine incearca aceasta reteta,va avea un cozonac fraged si pufos si dupa cateva zile daca mai ramane;daca incercati checul cu iaurt postat mai devreme,veti intelege ce am spus.

Ingrediente

  • 1kg de faina de buna calitate
  • 1cana de zahar
  • 1pachet de unt
  • 50g ulei
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1fiola de esenta de vanilie
  • 4oua
  • 50g drojdie proaspata
  • 500ml iaurt
  • sare
  • 1cana nuci macinate
  • 2linguri cacao
  • 2linguri zahar pudra

Mod de preparare

Toate ingredientele le scot pe masa de seara apoi faina cernuta o pun intr-un vas,drojdia o frec bine cu o lingura de zahar si putin lapte caldut,amestec cu 1lingura de faina si las la dospit;daca drojdia este foarte buna,in 10 min trebuie sa creasca;rastorn peste faina,de asemenea si ouale frecate foarte bine cu mixerul,impreuna cu un praf de sare,zahar,si aromele;amestec faina apoi incep sa pun iaurt cate putin;dupa ce aluatul este suficient de tare,incep sa-l framant,punand cate putina grasime calda(unt amestecat cu ulei);cu aluatul de cozonac,trebuie sa te porti "delicat",eu nu-l trantesc,nu-l "omor",daca stiti cum se face aluatul frantuzesc,asa procedez eu la framantat;toata aceasta operatie dureaza aproximativ 40-50min;

Pun un prosop peste vas si-l dau la loc cald si ferit de curent iar intr-o ora,este crescut;in acest timp,pregatesc tavile,eu pun hartie de copt,si umplutura,amestec nuca cu cacao si zahar(doar atat).Din aluatul crescut,rup bucatele,le aplatizez cu palmele,pun nuca,rulez,impletesc cate doua si le pun in tavi;las din nou sa creasca si in tavi,ung cu galbenus,deasupra pun diferite seminte de in sau susan si dau la cuptor 30-40min,depinde de cuptor,facand testul cu scobitoarea.Succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

Postat de Bucataras

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

Cum se prepara Budinca de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor: Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați cozonacul în cuburi...

Citeste continuarea

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

Postat de Bucataras

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

Cum se prepara Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios: Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixati gălbenușurile cu zahăr pudră, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2011, 16:31
si mama mea tot cu iaurt il face,arata superb
la 18.04.2011, 16:48
la 18.04.2011, 16:57
mihaela ai stricat tastatura?
la 18.04.2011, 17:03
Arata intr-un mare fel !
la 18.04.2011, 17:53

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking