Cozonac

Postat de ianculubita in Dulciuri
18 Apr 2011 | 7638 vizualizari
Cozonac

Aceasta reteta este personala,nu am dat-o mai departe pana acum,nu din egoism,ci pentru faptul ca este diferita,si sunt persoane care nu ies din tipar;eu am inlocuit laptele cu iaurt;cine incearca aceasta reteta,va avea un cozonac fraged si pufos si dupa cateva zile daca mai ramane;daca incercati checul cu iaurt postat mai devreme,veti intelege ce am spus.

Ingrediente

  • 1kg de faina de buna calitate
  • 1cana de zahar
  • 1pachet de unt
  • 50g ulei
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1fiola de esenta de vanilie
  • 4oua
  • 50g drojdie proaspata
  • 500ml iaurt
  • sare
  • 1cana nuci macinate
  • 2linguri cacao
  • 2linguri zahar pudra

Mod de preparare

Toate ingredientele le scot pe masa de seara apoi faina cernuta o pun intr-un vas,drojdia o frec bine cu o lingura de zahar si putin lapte caldut,amestec cu 1lingura de faina si las la dospit;daca drojdia este foarte buna,in 10 min trebuie sa creasca;rastorn peste faina,de asemenea si ouale frecate foarte bine cu mixerul,impreuna cu un praf de sare,zahar,si aromele;amestec faina apoi incep sa pun iaurt cate putin;dupa ce aluatul este suficient de tare,incep sa-l framant,punand cate putina grasime calda(unt amestecat cu ulei);cu aluatul de cozonac,trebuie sa te porti "delicat",eu nu-l trantesc,nu-l "omor",daca stiti cum se face aluatul frantuzesc,asa procedez eu la framantat;toata aceasta operatie dureaza aproximativ 40-50min;

Pun un prosop peste vas si-l dau la loc cald si ferit de curent iar intr-o ora,este crescut;in acest timp,pregatesc tavile,eu pun hartie de copt,si umplutura,amestec nuca cu cacao si zahar(doar atat).Din aluatul crescut,rup bucatele,le aplatizez cu palmele,pun nuca,rulez,impletesc cate doua si le pun in tavi;las din nou sa creasca si in tavi,ung cu galbenus,deasupra pun diferite seminte de in sau susan si dau la cuptor 30-40min,depinde de cuptor,facand testul cu scobitoarea.Succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

Postat de Bucataras

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

Cum se prepara Budinca de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor: Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați cozonacul în cuburi...

Citeste continuarea

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

Postat de Bucataras

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

Cum se prepara Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios: Începeți prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixati gălbenușurile cu zahăr pudră, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2011, 16:31
si mama mea tot cu iaurt il face,arata superb
la 18.04.2011, 16:48
la 18.04.2011, 16:57
mihaela ai stricat tastatura?
la 18.04.2011, 17:03
Arata intr-un mare fel !
la 18.04.2011, 17:53

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking