Ingrediente
- 500 gr faina
- 3 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 2-3 linguri smantina
- 2 lingurite unt
- o lingurita sare
- 3-4 linguri zahar
- jumatate cub de drojdie proaspata
pt umplut:
- jumatate pachet de unt
- 4 linguri cacao
- 4 linguri pline de zahar pudra
- esenta de vanilie
- pt decor:
- 1 ou
- o lingura zahar brun
Mod de preparare
Facem un aluat dospit de cozonac din toate ingredientele mai sus mentionate sau faceti alautul la masina de paine asa cum l-am facut eu. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut. Intre timp pregatim umplutura: frecam untul cu zaharul, cacaoa si vanilia ,pina cind acestea s-au incorporat bine. Din aluatul obtinut faceti doi cozonaci mai mici,depinde ce tavi aveti, s-au unul mai mare. Am impartit aluatul in doua, am intins o foaie si am uns-o cu crema de cacao, am rulat-o si am pus-o in tava de cozonac tapetata cu unt si faina.
Am procedat la fel si cu celalalt cozonac, i-am mai lasat la crescut inca jumatate de ora, i-am uns cu ou batut si am presarat zahar brut.
I-am dat la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|