Cozonac cu nuca de cocos si rahat

Postat de Valclaudia in Dulciuri
2 Aug 2014 | 4999 vizualizari
Cozonac cu nuca de cocos si rahat

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 50 gr. faina (in plus fata de cantitatea anterioara) pentru framantat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa calduta
  • 400 ml lapte cald
  • 50 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata (pudra)
  • 4 galbenusuri de la oua de casa
  • 2 linguri pudra de roscove

Umplutura:

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar tos
  • 200 g nuca de cocos (alba, fara coloranti am folosit eu)
  • 250 g rahat colorat

In plus:

  • 2 oua pentru uns
  • cristale de zahar pentru decor

Mod de preparare

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut.

Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de sare+2-3 linguri de faina).

Lasam la dospit cca 15 minute.

Adaugam apoi 4 galbenusuri, laptele caldut, zaharul, coaja de portocala confiata, picuram ulei din cand in cand, faina si framantam un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua, o parte o coloram cu pudra de roscove si lasam 1 ora aluatul la dospit.

Intre timp preparam umplutura de cocos: batem spuma albusurile cu un praf de sare si 150 g zahar tos. Adaugam nuca de cocos.

Dupa scurgerea timpului de dospire preincalzim cuptorul la 165 grade.

Impartim atat aluatul alb cat si cel maro in doua.

Intindem o parte alba pe masa de lucru infainata, asezam bucatele de rahat.

Intindem o parte maro, o ungem cu un strat consistent de umplutura din albusuri cu cocos.

Pentru asamblarea cozonacilor lasati frau liber imaginatiei...

Asezam cozonacii in tavile unse cu ulei si ii mai lasam la dospit cel putin 15 minute.

Ungem cozonacii cu galbenus, presaram cristale de zahar si ii dam la cuptor pentru 30 minute.

Dupa 30 minute scoatem cozonacii, ii ungem si cu albus, apoi ii dam iar la cuptor pentru alte 20 minute.

Scoatem cozonacii din cuptor  dupa ce trec testul scobitorii, ii scoatem asa fierbinti din tava (cu mare grija sa nu-i rupem), apoi ii lasam la racorit.

Dupa ce s-au racit ii portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca de cocos si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nutella si fructe

Postat de sufletista

Desert cozonac cu nutella si fructe

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, o lingurita zahar, acoperim cu un prosop si lasam cca. 10 minute, pana ce apar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2014, 22:07
ce frumos ti-a iesit!
la 02.08.2014, 22:09
la 02.08.2014, 22:10
Aş mânca, dar să fie prospăt scos din cuptor, mirosul e imbatabil.
la 02.08.2014, 22:14
ce buuun
la 02.08.2014, 22:24
O bunatate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking