Ingrediente
- 1 cana de ulei
- 1 cana de apa minerala
- 1 cana de lapte
- sare
- 400 gr zahar + 3 linguri
- 2 zahar vaniliat
- 300 gr nuca
- 250 gr mac
- 5 oua
- esenta rom
- faina cat cuprinde
- 1 lamaie
- un cub de drojdie
Mod de preparare
Se pun uleiul, apa, laptele, 3 linguri de zahar, zaharul vaniliat intr-un castron. Drojdia se dizolva in lichidul din castron si se amesteca bine, apoi adaugam coaja de lamaie rasa si faina si incepem sa framantam (am precizat faina cat cuprinde) bine pana devine o coca elastica. Acoperim vasul cu un servet si-l punem intr-un loc calduros pentru 2 ore.
Intre timp macinam nuca si amestecam cu 200 gr zahar si putin lapte, adaugam si romul. Macul il macinam si-l fierbem cu lapte si zaharul (200 gr.) Cand aluatul a crescut il portionam in sase parti egale, intindem cate o bucata. Pe una punem mac, iar pe cealalta punuem nuca. Rulam fiecare bucata si impletim in doua. Repetam operatiunea pana finalizam aluatul (rezultat 3 cozonaci )
Asezam cozonacii intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Mai lasam 30 minute sa creasca apoi ii ungem cu ou batut amestecat cu putin zahar si o lingura de smantana. Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade. Timp de coacere cca 1 ora.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|