Cozonac cu nuci,migdale si stafide

Postat de loryt in Prajituri
19 Feb 2013 | 3656 vizualizari
Cozonac cu nuci,migdale si stafide

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 3 galbenusuri;
  • un plic si jumatate de drojdie uscata(cam 10 g.);
  • 100 g. zahar;
  • 200 ml.lapte;
  • 60 g.unt;
  • 500 g faina;
  • o lingurita sare;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Ingrediente umplutura:
  • 100 g.nuca;
  • 100 g. migdale;
  • 100 g.stafide;
  • 3 albusuri;
  • 2 linguri cacao;
  • zahar,dupa gust;
  • esenta de rom.
  • un galbenus si trei linguri de lapte,pentru uns.

Mod de preparare

Aluatul l-am facut in masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut impreuna cu untul topit si racit, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, faina si la sfarsit, drojdia. Se foloseste programul de framantat si se asteapta. Dupa terminarea programului, se mai lasa aluatul inauntru o jumatate de ora.

Intre timp se pregateste umplutura. Se macina nucile si migdalele (eu nu le-am facut foarte marunte). Se bat putin albusurile pana devin spuma, se adauga nucile si migdalele, stafidele, zaharul, in functie de cat se doreste de dulce (eu am pus trei linguri de fructoza in loc de zahar), cele doua linguri de cacao si o esenta de rom. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in doua parti. Eu am facut un cozonac impletit si unul rasucit. Pentru cel impletit, se ia o jumatate din aluat, se imparte in doua si se intind doua foi, lungi cat tavile de cozonac. Se ung cu jumatate din umplutura si se ruleaza. Cele doua rulouri se unesc la un capat si se impletesc. Cozonacelul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ia cealalta jumatate de aluat si se intinde o foaie mai mare, se unge cu compozitia ramasa si se ruleaza. Ruloul format se taie pe mijloc, la 5 centimetri de la capat, se desparte si se impleteste.

Cozonacii se lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora, dupa care se ung cu amestecul facut dintr-un galbenus si 3 linguri de lapte si se dau la cuptor. Se lasa cam 45 minute la foc mediu, pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt se scot pe un blat de lemn sau un servet de panza. Se taie, de preferat, dupa ce s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuci,migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stollen

Postat de andaoana

Stollen

Untul il topim si il lasam sa se raceasca . Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea. Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea ....

Citeste continuarea

Cozonac "bulgarasi cu surprize" - multicooker

Postat de Irinukaaa

Cozonac "bulgarasi cu surprize" - multicooker

Incalzim putin lapte si il adaugam peste drojdie, pregatind astfel maiaua. Se adauga o lingura de faina si se lasa la crescut. Restul de lapte il punem si pe el pe foc incalzindu-l, fara a-l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2013, 11:47
bun bun
la 19.02.2013, 12:03
Cozonacul meu preferat.
la 19.02.2013, 12:54
Foarte bun!
la 19.02.2013, 14:48
la 19.02.2013, 22:46

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking