Cozonac marmorat de post

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
17 Aug 2014 | 5646 vizualizari
Cozonac marmorat de post

Ingrediente

  • cca 500 gr. faina alba
  • 1 pahar apa minerala
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1/2 pahar ulei
  • un varf de cutit sare
  • cca 100 gr. zahar tos
  • 3 linguri dulceata sau peltea (ce care aveti)
  • cateva bucatele rahat
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Amestecam drojdia intr-in vas cu sarea si 1 lingurita de zahar pana devine lichida.

Adaugam apa minerala,zaharul si uleiul, apoi faina si amestecam.

Vom obtine un aluat gras, nelipicios, pe care-l vom lasa cca 30 minute la dospit, acoperit cu un prosop curat de bucatarie, sa fie ferit de curenti.

Dupa timpul de dospire amestecam aluatul dospit cu 2 linguri pudra de cacao, aceasta va da aluatului aspect marmorat.

Intindem aluatul pe masa de lucru, ungem intreaga suprafata a aluatului cu peltea sau dulceata,iar din loc in loc asezam bucatele de rahat colorat.

Rulam aluatul, formam cozonacul, pe care-l vom aseza in tava unsa cu ulei.

Ungem cozonacul cu apa, presaram putin zahar tos si mai lasam cca 10 minute la dospit in tava.

Intre timp preincalzim cuptorul la 175 grade.

Dam tava la cuptor pentru cel putin 40 minute, scoatem apoi tava, lasam sa se racoreasca putin, apoi scoatem cozonacul din tava si il lasam la racit pana a doua zi cand il feliem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac marmorat de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)

Postat de diaconta

Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)

Ceapa si morcovii i-am curatat si i-am taiat felii. Ciupercile le-am taiat bucati mai mari,iar partea dinspre codita am taiat-o marunt. Intr-o cratita am pus ulei si am calit morcovii si...

Citeste continuarea

Salată de ciuperci cu dovlecel

Postat de ela2015

Salată de ciuperci cu dovlecel

Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2014, 20:58
la 17.08.2014, 21:00
la 17.08.2014, 21:04
la 17.08.2014, 21:08
bine, Claudia!
la 17.08.2014, 21:09

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking