Cozonac melc cu rahat

Postat de timea in Dulciuri
1 Feb 2013 | 3332 vizualizari
Cozonac melc cu rahat

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 70 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 200-250 gr rahat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia maruntita intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10 min.

Amestecam zaharul cu restul de lapte, le fel sa fie caldut.  

Faina se amesteca cu sarea si cojile de citrice apoi adaugam drojdia dospita si framantam cu mana.

Adaugam laptele amestecat cu zahar apoi ouale batute si la final uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.  

Acoperim si punem la cald la dospit aprox 1 ora.

Intindem apoi aluatul pe masa de lucru  (se intinde foarte usor si cu mana cu putin ulei) si punem bucatelele de rahat taiat si rulam. 

Ungem o tava rotunda cu ulei si punem aluatul rulat si mai lasam aprox 30 min la dospit.   

Ungem apoi cu galbenus de ou si punem la cuptor la 170 grade pt aprox 45 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit inainte de a servi langa o cafea aromata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac melc cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi la cuptor

Postat de licurici_lra

Desert gogosi la cuptor

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun...

Citeste continuarea

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2013, 15:54
suuuper
la 01.02.2013, 15:54
De la asta nu pot sa lipsesc!
la 01.02.2013, 15:55
Am citit tot, doar-doar c-oi înţelege mecanismul să fac şi eu odată. Cred că m-aş pricepe, nu de pus pe site, dar măcar aşa, pentru mine
Frumos Timi, frumos
la 01.02.2013, 15:56
Gabytza multumesc;
la 01.02.2013, 15:56
Meri cu drag

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking