Cozonac melc cu rahat

Postat de timea in Dulciuri
1 Feb 2013 | 3319 vizualizari
Cozonac melc cu rahat

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 70 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 200-250 gr rahat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia maruntita intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10 min.

Amestecam zaharul cu restul de lapte, le fel sa fie caldut.  

Faina se amesteca cu sarea si cojile de citrice apoi adaugam drojdia dospita si framantam cu mana.

Adaugam laptele amestecat cu zahar apoi ouale batute si la final uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.  

Acoperim si punem la cald la dospit aprox 1 ora.

Intindem apoi aluatul pe masa de lucru  (se intinde foarte usor si cu mana cu putin ulei) si punem bucatelele de rahat taiat si rulam. 

Ungem o tava rotunda cu ulei si punem aluatul rulat si mai lasam aprox 30 min la dospit.   

Ungem apoi cu galbenus de ou si punem la cuptor la 170 grade pt aprox 45 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit inainte de a servi langa o cafea aromata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac melc cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fantome din bezea

Postat de CameliaComan

Fantome din bezea

Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in...

Citeste continuarea

Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras

Postat de AdrianUdrea

Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras

Se sparg ouale intr-un vas, se adauga peste ele sare si zahar si se mixeaza pana se dilueaza zaharul. Apoi se adauga laptele, apa minerala, esenta si treptat faina cernuta impreuna cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2013, 15:54
suuuper
la 01.02.2013, 15:54
De la asta nu pot sa lipsesc!
la 01.02.2013, 15:55
Am citit tot, doar-doar c-oi înţelege mecanismul să fac şi eu odată. Cred că m-aş pricepe, nu de pus pe site, dar măcar aşa, pentru mine
Frumos Timi, frumos
la 01.02.2013, 15:56
Gabytza multumesc;
la 01.02.2013, 15:56
Meri cu drag

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking