Cozonac turnat

Postat de ianculubita in Dulciuri
21 Oct 2013 | 6005 vizualizari
Cozonac turnat

Dragilor,cu ceva timp in urma v-am prezentat o Placinta cu branza turnata;acum va prezint un Cozonac turnat!!! este la fel de bun,la fel de aromat si foarte usor de preparat.

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 2plicuri drojdie uscata
  • 4oua
  • 1ceasca cu zahar
  • 5linguri ulei cald
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • 350ml lapte
  • 100g stafide
  • 200g ciocolata

Mod de preparare

In vasul cu faina cernuta,adaugam drojdia inmuiata in lapte caldut,ouale batute bine cu sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte;

amestecam bine totul cu lingura,daca e nevoie mai adaugam lapte,(aluatul trebuie sa fie moale,sa curga)incorporam stafidele,acoperim vasul si lasam sa creasca30min;

dupa acest timp, impartim aluatul in doua forme de silicon sau alte tavi dar unse,deasupra punem ciocolata topita si invartim cu furculita sa se amestece apoi ungem cozonacii cu galbenus.

Lasam la cuptor 45-50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce-i scoatem din forme si s-au racit,se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac turnat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec pufos cu nuca

Postat de Bucataras

Chec pufos cu nuca

Cantitatile sunt pentru o tava de chec Mai intai separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare. Eu voi folosi un robot de bucatarie ca sa fie si mai simplu! Adauga apoi...

Citeste continuarea

Cozonaci fara framantare

Postat de camelia75

Cozonaci fara framantare

Pentru umplutura: Amestecati nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare. Mod de preparare aluat: 1.Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 09:44
la 21.10.2013, 09:53
ce pofta imi este de cozonac
la 21.10.2013, 10:09
Interesanta reteta !
la 21.10.2013, 10:17
o reteta rapida pentru pofticiosi!!
la 21.10.2013, 11:09
foarte bun!!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking