Ingrediente
- 1kg de faina
- 2plicuri drojdie uscata
- 4oua
- 1ceasca cu zahar
- 5linguri ulei cald
- coaja de lamaie
- zahar vanilat
- 350ml lapte
- 100g stafide
- 200g ciocolata
Mod de preparare
In vasul cu faina cernuta,adaugam drojdia inmuiata in lapte caldut,ouale batute bine cu sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte;
amestecam bine totul cu lingura,daca e nevoie mai adaugam lapte,(aluatul trebuie sa fie moale,sa curga)incorporam stafidele,acoperim vasul si lasam sa creasca30min;
dupa acest timp, impartim aluatul in doua forme de silicon sau alte tavi dar unse,deasupra punem ciocolata topita si invartim cu furculita sa se amestece apoi ungem cozonacii cu galbenus.
Lasam la cuptor 45-50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce-i scoatem din forme si s-au racit,se pot servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac turnat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|