Cozonac turnat

Postat de ianculubita in Dulciuri
21 Oct 2013 | 6016 vizualizari
Cozonac turnat

Dragilor,cu ceva timp in urma v-am prezentat o Placinta cu branza turnata;acum va prezint un Cozonac turnat!!! este la fel de bun,la fel de aromat si foarte usor de preparat.

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 2plicuri drojdie uscata
  • 4oua
  • 1ceasca cu zahar
  • 5linguri ulei cald
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • 350ml lapte
  • 100g stafide
  • 200g ciocolata

Mod de preparare

In vasul cu faina cernuta,adaugam drojdia inmuiata in lapte caldut,ouale batute bine cu sare,zahar,arome,ulei cate putin si lapte;

amestecam bine totul cu lingura,daca e nevoie mai adaugam lapte,(aluatul trebuie sa fie moale,sa curga)incorporam stafidele,acoperim vasul si lasam sa creasca30min;

dupa acest timp, impartim aluatul in doua forme de silicon sau alte tavi dar unse,deasupra punem ciocolata topita si invartim cu furculita sa se amestece apoi ungem cozonacii cu galbenus.

Lasam la cuptor 45-50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce-i scoatem din forme si s-au racit,se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac turnat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tiramisu reteta fara oua in verine push up

Postat de ctlina

Tiramisu reteta fara oua in verine push up

Tiramisu reţetă originală Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final. Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul. Adaugati zmeura congelata si amestecati. Rupeti...

Citeste continuarea

Biscuiti diamante

Postat de comanligia

Biscuiti diamante

Intr-un bol se amesteca untul,zaharul pudra,faina si cacaoa. Trebuie sa fie o compozitie omogena. Se ruleaza compozitia in forma de salam de cca 3 cm diametru.(eu l-am ambalat intr-o folie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 09:44
la 21.10.2013, 09:53
ce pofta imi este de cozonac
la 21.10.2013, 10:09
Interesanta reteta !
la 21.10.2013, 10:17
o reteta rapida pentru pofticiosi!!
la 21.10.2013, 11:09
foarte bun!!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking