Cozonacul Rosenkrantz

Postat de merisor67 in Dulciuri
14 Iul 2012 | 4009 vizualizari
Cozonacul Rosenkrantz

Cozonacul acesta l-am facut mai demult si am pastrat poza, din pacate nu am poze din timpul intregului proces, dar merita vazut ce a iesit.Am luat reteta de pe net si am adaptat-o la cum fac eu cozonacul de obicei si a iesit super!

Ingrediente

  • 600g faina
  • 4 oua
  • sare
  • 250ml lapte
  • 50g drojdie
  • 6 linguri zahar
  • 200g unt+2-3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar(pentru compozitia de la mijloc)
  • 8 linguri zahar pentru caramel
  • arome:coaja de lamaie si portocala, esenta de lamaie si portocala
  • 400g nuca maruntita
  • 3-4 linguri de cacao

Mod de preparare

Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar intr-o cratita cu diametrul de aprox 30cm si se tapeteaza si peretii. Se pune faina intr-un bol si se face loc la mijloc unde se pun ouale amestecate cu sare, esentele si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se freaca cu putin zahar pana se dilueaza si se pune in ea laptele indulcit cu 6 linguri de zahar si putina faina si se lasa la dospit(max 10').

Se topeste 50g din unt si se amesteca cu 2 linguri de ulei apoi se incorporeaza impreuna cu ouale in faina. Se framanta aluatul intai in bol, apoi pe planseta de lucru, dar nu prea mult ca la cozonacul obisnuit(care se bate de te dor mainile)Restul de unt se freaca cu 6 linguri de zahar si cacaoa. Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara cuo grosime de cca 1 cm si se unge cu untul frecat peste care se adauga nuca si se ruleaza. Ruloul se taie in 6 bucati care se pun in picioare in cratita cu zaharul caramelizat. Trebuie lasat distanta intre rulouri pentru a-i da voie sa creasca.Se lasa la crescut pana se lipesc intre ele apoi se da la cuptor pentru 35-40' la 180 grade. Cand se scoate din cuptor se rastoarna imediat pe platou pentru a nu se intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite pufoase reteta fara zahar

Postat de diaconta

Clatite pufoase reteta fara zahar

Clatite pufoase reteta Albusurile le-am mixat cu un praf de sare,iar cand spuma a devenit ferma am adaugat 40 g de Green Sugar. Galbenusurile le-am mixat cu 40 g Green Sugar si o lingura de...

Citeste continuarea

Prajitura cu prune si bezea

Postat de gaby_d

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2012, 22:32
Vaiiii e super bun
la 14.07.2012, 22:35
Si eu vreau sa fac.Cozonacul tau e super frumos si sigur si foarte bun
la 14.07.2012, 22:47
superb
la 14.07.2012, 22:48
imi pare rau ca nu am poze din timpul procedeului, dar nu stiam ca il voi posta pe aici, eu l-am postat la vremea aceea pe facebook
la 14.07.2012, 22:51
excelent

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking