Ingrediente
- 1 cană de afine uscate
- 2 căni de apă fierbinte
- 240 gr. făină
- 50 gr. zahăr
- 1 1/2 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- coaja de la o portocală mare
- suc de portocale proaspăt (aproximativ 2 portocale mari)
- 1/4 ceașcă de apă
- 1/4 ceașcă ulei de struguri
- 1 ou, ușor bătut
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 180 °.
Afinele uscate le așezați într-un castron cu apa caldă ca să se umfle.
Se amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea şi bicarbonatul într-un bol mare. Faceți o gaură în mijlocul ingredientelor uscate și adăugați coaja și sucul de portocală, apa, uleiul de struguri și oul. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Se scurg afinele reci şi se adaugă în aluat , încet ca să nu se strivească.
Cu ajutorul unei linguri puneţi aluatul obținut într-o tavă de brioșe unsă cu unt și tapetată cu făină ori forme de hârtie . Se coace la 180 ° pentru aproximativ 13-15 minute, sau până se rumenesc şi mijlocul devine elastic.Trebuie să treacă și testul scobitorii.
Lăsați-le 5 minute să se răcească în tavă , apoi transferați-le pe un suportul de sârmă să se răcească complet. Se presară deasupra zahăr pudră. Se savurează în așteptarea primăverii ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Cranberry Orange Muffins" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|