Ingrediente
- Aluat:
- 225gr faina
- 150gr unt rece
- 45gr zahar
- 1 galbenus
- 1 vf cutit sare
- 2-3 lg apa rece
- Umplutura:
- 600gr zmeura
- 180gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- Crumble:
- 85gr migdale prajite si macinate
- 115gr faina
- 115gr unt
- 2 lgt scortisoara
Mod de preparare
Amestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare.
Aluat:
Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece macar 30min.
Crumble:
Amestecam toate ingredientele pana devin ca firimiturile.
Asamblare:
Intindem aluatul in foaie de cca 0.5 cm grosime, o punem intr-o forma rotunda tapetata cu unt si faina, apoi o intepam cu furculita si o punem la copt la 190C cu o hartie de copt peste si umpluta cu boabe de fasole uscate ca sa nu se bombeze. Lasam 15min, apoi inca 5min fara hartie si boabe.
Apoi o scoatem din cuptor, turnam zmeura, nivelam si acoperim cu crumble. Dam iar la cuptor pana cand crumble-ul devine crocant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crantz cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|