Crap cu legume si masline in sos de rosii si ardei kapia

Postat de medioto59 in Crap / Caras
11 Mai 2012 | 6373 vizualizari
Crap cu legume si masline in sos de rosii si ardei kapia

Ingrediente

  • 5 buc file de crap
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • o mana rosii cherry
  • o mana de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • sare
  • piper macinat
  • zeama de la o lamaie
  • patrunjel verde
  • Pentru sos
  • 4 rosii
  • 3 ardei kapia
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Bucatile  de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.Curatam legumele(ardeiul gras,pastarnacul,morcovul) si apoi le taiem dupa preferinta-eu am taiat pastarnacul si morcovul rondele iar ardeiul gras fasii mai mari.Intercalam legumele printre bucatile de peste,adaugam si rosiile chery ,turnam vinul si un pahar cu apa si dam la cuptor.

In timp ce pestele este la cuptor ne ocupam de sos.Decojim rosiile iar ardeiul kapia il curatam si il taiem cubulete mai mari..Mixam totul pana obtinem o pasta.Incingem 2 linguri cu ulei de masline intr-o cratita ,adaugam usturoiul taiat si tinem pe foc circa 2 min.Scoatem usturoiul si adaugam in tigaie pasta de rosii si ardei.Condimentam cu sare si piper,adaugam un pahar cu apa si lasam la foc mic sa fiarba circa 20 min.

Ne ocupam si de masline.....punem deci maslinele la fiert in apa rece si le lasam circa 10 min.

Cand atat pestele cat si legumele sunt aproape gata facute scoatem tava din cuptor si adaugam maslinele scurse de apa si sosul de ardei si rosii.Dam la cuptor si mai lasam circa 10 min.

Asezonam cu patrunjel verde si servim cald..

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu legume si masline in sos de rosii si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de icre de crap

Postat de rocsi_1612

Salata de icre de crap

Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu...

Citeste continuarea

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de katty

Bors de crap, cu zdrente de ou

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2012, 20:12
o bunatate de peste ai facut!
la 11.05.2012, 20:15
iar crap Doamna???
la 11.05.2012, 20:20
multumesc,Simona!
la 11.05.2012, 20:21
am dat copy/paste Doamna si a iesit ce vezi")
la 11.05.2012, 20:35
Pesteeeee bun bun a la Medi

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking