Crap portughez

Postat de Ina in Peste
30 Noi 2013 | 15197 vizualizari
Crap portughez

Zilele trecute am descoperit in lista de mail-uri o carte in format .pdf ce contine 600 retete cu peste. Azi am testat una din ele si am fost cu totii foarte multumiti de rezultat :X Costel, care nu este un impatimit al pestelui, a zis ca nici nu a simtit ca a mancat peste, atat de mult i-a placut !

Ingrediente

  • 1 crap ( al meu a avut 2 kg )
  • 4 cepe
  • 10 morcovi mici
  • 2 linguri de faina
  • un borcan rosii in bulion ( zarzavat de iarna )
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde
  • cateva fire de cimbru verde
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie.

Din uleiul in care am prajit pestele luam 5 linguri si le punem intr-o tigaie curata, in care vom cali ceapa  taiata solzisori si morcovul feliat pe lungime. Cand ceapa devine aurie adaugam 2 linguri cu faina, amestecam bine pana se absoarbe toata grasime, dupa care stingem cu rosiile in bulion maruntite si amestecate cu 150 ml. vin alb.

Adaugam sare, piper si o foaie de dafin , amestecam totul bine pana se leaga sosul si oprim focul. 

Ungem un vas termorezistent cu 5-6 linguri din sosul preparat, asezam bucatile de peste, peste care vom turna restul de sos . Pe fiecare bucata de peste asezam felii de rosii ( eu am folosit tot rosii conservate ). Stoarcem o lamaie si turnam tot sucul , uniform, in vas. 

Decoram cu piper macinat, frunze de patrunjel si de cimbru.

Dam tava la cuptor pentru cca 25- 30 minute, apoi servim fierbinte, cu mamaliguta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap portughez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Scrumbie sarata

Postat de Ksenya

Scrumbie sarata

Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada. Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita...

Citeste continuarea

Mix de peste cu legume

Postat de mihaelar63

Mix de peste cu legume

Pestele curatat si spalat se pune in tava [carasul intreg, somnul portionat ]. Am increstat carasul pe spate pentru a se patrunde mai usor. Sarati, stropiti cu ulei pestele si-l dati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2013, 14:20
bun bun
la 30.11.2013, 14:24
excelent este, Motanel!
la 30.11.2013, 14:30
la 30.11.2013, 14:32
la 30.11.2013, 14:47
Tare bine arata !

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking