Crap umplut cu garnitura de cartofi

Postat de nadina73 in Crap / Caras
26 Mar 2010 | 9314 vizualizari
Crap umplut cu garnitura de cartofi

azi la ortodoxi se poate manca peste asa ca m-am pus pe treaba ,de mult asteptama momentul acesta

Ingrediente

  • 2 crapi proaspeti 2-2,5kg(eu asa ma avut 2 bucati)
  • 4-5 cepe  uscate
  • 1 morcov-optioal
  • 1/2 telina-otional
  • sare
  • piper
  • 7-8 linguri de pesmet fin
  • 6-7 cartofi mai mari
  • 300 ml vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi 1-2 caciuli
  • patrunjel verde tocat
  • putin cimbru macinat
  • 1 lingurita condiment pentru peste

Mod de preparare

Se cutata peste de solzi si de intestine si se spala foarte bine

Se ia un ciocanel de lemn si se bate bine pestele pentru a putea sa luma jos carnea si pielea sa nu se rupa

Se scoate cu grija carnea apoi se taie in 6-7 bucati si se pune in apa cu sare sa fiarba putin chair 3-4 clocote apoi se lasa sa se racesca putin dupa care cu grija se scot oasele(daca sant fierte se scot mai usor)

Ceapa 2-3 bucati se toaca marunt si se caleste in putin ulei apoi se pune morcovul razuit si telina si se mai lasa 2-3 minute sa se caleasca bine apoi se amesteca cu carnea de peste ,se mai pune pesmetul si patrunjel verde tocat  marunt,usturoi pisat si putin ulei 3-4 linguri se condimenteaza se face o pasta cu care se umple pestele

Se iau pesti si se umplu cu acesta compozitie apoi se coase cu ata .

Intr-o tava se pune ulei apoi feli de cartifi condimentati cu putina sare si 2 cepe taiate pestisori si calite care se pun peste cartofi se pune putina apa si vinul si se baga la cuptor pentru 1 ora si jumamate la foc potrivit

Sincer va spun data trecuta am facut fara morcovi si telina si a iesit mai bun asa zice sotul meu mie mia placut asa cu zarzavaturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap umplut cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plachie de crap

Postat de Irina

Plachie de crap

Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper. Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase. In tigaia incinsa am pus...

Citeste continuarea

Caras la cuptor in sos de vin

Postat de Bunica

Caras la cuptor in sos de vin

Carasul l-am cumparat curatat si eviscerat. Am spalat bine pestele, l-am crestat pe spate si l-am pus in tava L-am condimentat pe ambele parti. Am turnat vinul,cateva bucatele de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2010, 15:09
ce bine arat,mie imi place dar fara zarzavaturi
la 27.03.2010, 11:44
si sotul a zis ca a fost mai bun data trecuta fara zarzavaturi,oricum sa mancat ,e ok
la 27.03.2010, 22:01
la 28.03.2010, 10:56
mama mama cata maiestrie
la 28.03.2010, 21:27
on adevarat '' ritual''!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking