Ingrediente
O reteta simpla de tot pe care puii mei o adora.Ce e drept..o fac destul de rar :)
- 500 gr creier porc
- 3 oua
- sare
- piper
- faina
- pesmet
- o lingura smantana
- un catel de usturoi(optional).
- ulei.
Mod de preparare
Spalam creierul.
Il punem la fiert in apa rece cu sare.
Lasam sa fiarba 3-4 minute.
Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.
Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.
Incingem ulei intr-o tigaie.
Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam usturoiul pisat si smantana.
Luam cu mana cantitati micute de creier pe care le dam prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmet si iar prin ou.
Le punem in uleiul incins si le rumenim frumos pe toate partile- cat timp se prajeste pe partea de jos, luati ulei incins culingura si tot puneti deasupra. Astfel, pana o invartiti deja se formeaza o crusta care nu va permite creierului sa se imprastie).
Scoatem intr-un vas in fundul caruia am asezat servetele curate care vor absorbi surplusul de ulei.
Servim cu piure de cartofi si muraturi sau simplu, cu o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|