Creier pane

Postat de pusikmea in Mancaruri cu carne
28 Feb 2010 | 6962 vizualizari
Creier pane

Ingrediente

  • 750 g creier de porc sau vitel
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de pesmet
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare

Se spala creierul si se pune in apa cu putina sare sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 20 de minute. Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca, cat sa puteti sa-l manevrati. Umblati cu atentie, se rupe foarte usor.

Se bat ouale si se amesteca cu faina, pesmetul si putin piper. Amestecul trebuie sa fie un pic mai gros ca aluatul de clatite. Se da creierul prin acest amestec si se pune la prajit in uleiul incins. Se prajeste pe ambele fete pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de creier de porc pane

Postat de Caty

Reteta de creier de porc pane

Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane Am lasat creierul sa se dezghete si l-am tinut in apa rece, jumatate de ora. L-am scos usor si l-am pus in alt vas cu apa rece, incercand...

Citeste continuarea

Creier pane

Postat de panacris

Creier pane

Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare. Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2010, 00:36
pune in apa de fiert si o foie de dafin , putin otet si cateva boabe de piper .
la 01.03.2010, 07:50
ok, o sa incerc, chiar azi m-a rugat sotul sa-i fac, ms de pont
la 02.03.2010, 11:34
mie imi place mult creierul pane....delicios!. prefer sa il iau la calup si il tai felii cat inca mai e inghetat. astfel ies bucati frumoase si nici nu se mai desprinde la prajit...

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking