Ingrediente
cca 500 g creier
- 2 oua
- 1 lingura smantana grasa
- sare
- piper
- faina
- pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Mai intai punem creierul intr-un vas cu apa rece pentru 20 min, ca sa iasa sangele din el.
Apoi il scoatem si-l punem intr-o cratota cu apa rece si sare (1 lingurita de sare), cand incepe sa fiarba lasam cca 3-4 min, apoi scoatem creierul si-l asezam pe servetel sa se raceasca.
Intr-un castron amestecam cele 2 oua cusmantana, sare si piper. cand creierul s-a racit il trecem prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet.
Punem tigaia wok pe foc o lasam sa se incinga, adaugam ulei si apoi bucatele d ecreier. Jumatate din creier l-am dat prin pesmet, cu cealalta jumatate de creier am procedat in felul urmator, in amestecul de ou si smantana ramas am adaugat o lingura faina si-am omogenizat, apoi am tavalit bucatile de creier prin faina si apoi prin oul amestecat cu faina si le-am prajit in ulei.
Scoatem bucatile de creier prajite si le asezam pe un servet sa absoarba surplusul de ulei, le-am servit cu gogosar si paine cu ceapa.
Gata si pe ziua de azi, imi ajunge cat am mancat....mi-a ramas si pentru maine, ca a fost cam mult pentru mine de una singura....
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|