Crema de piersici rosii sau nectar

Postat de Constelatialeu in Sirop / Compot
22 Sep 2018 | 3453 vizualizari
Crema de piersici rosii sau nectar

Nectarul Zeilor din Olimp sau actualizata o crema de piersici care se poate servi rece cu niste crutoane din chec, fursecuri crocante asa de trendy-flendy.....eu va zic ca a iesit un deliciu, urmeaza sa testez si faza cu crutoanele.....voi puteti sa va faceti ca sa va convingeti sau ma credeti pe cuvant. M-am inspirat de la Ina, e scorpioanca aia plina de viata nu de venin.....de la Fetesti.....multam Ina.

Ingrediente

  • piersici rosii de gradina - un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate
  • 2 lamai
  • 2 kg zahar ( puteti sa puneti mai putin, aici e dupa gust, mie imi place mai dulce)
  • apa sa nu depaseasca piersicile ( isi lasa si ele zeama)

Mod de preparare

Se stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa, dar sa nu depaseasca piersicile, am taiat in patru 2 lamai si am lasat sa fiarba cca 40 min. Dupa care am scos lamaiile si am blendat piersicile pana am obtinut un piure mai lichid, am adaugat zaharul si am pus pe foc la fiert inca 30 min. Am spalat sticlutele ( de tedy, nectar, prigat) si le-am uscat, apoi am turnat nectarul in ele, am capacit sticlutele si apoi le-am asezat intr-o cratita am pus apa si le-am pus la fiert inca 30 min. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am depozitat la loc racoros.

Cand ai pofta desfaci o sticluta si o bei sau o serveti cu fursecuri crocante sau crutoane de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de piersici rosii sau nectar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Compot de cirese

Postat de Ina

Compot de cirese

Curatam ciresele de codite si  le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate  se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o...

Citeste continuarea

Miere - sirop de papadie

Postat de Constelatialeu

Miere - sirop de papadie

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2018, 16:23
Tare bun nectarul!
la 22.09.2018, 17:58
bun bun
la 22.09.2018, 18:59
Ce culoare frumoasa are!
la 22.09.2018, 19:37
Delicios, sa-l consumati sanatosi!
la 22.09.2018, 20:00
Ce nebunieeee!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking