Cremă de unt cu bezea elveţiană

Postat de diaconta in Dulciuri
25 Noi 2013 | 15265 vizualizari

Stiu,sună sofisticat,complicat şi greu de realizat.Aveam eu aşa un moft că musai ar fi să prepar şi eu această cremă.Am zis că acum e momentul s-o încerc pentru că am avut de realizat un tort deosebit,pentru o persoana foarte specială şi mai vroiam să fie cu trandafiri,care trandafiri nici nu i-am mai exersat şi nici nu am un vârf de ornat 1M.Am studiat mai multe reţete pentru această cremă şi m-am oprit la cea gasita pe Teoskitchen,explicata foarte frumos.Dar pe când prinsesem puţin curaj,vine Miha şi zice „sper să-ţi iasă crema asta,că mie una nu mi-a ieşit”. Deci vă daţi seama cam cum m-am dezumflat dupa asta : )))))) Am zis s-o pregătesc mai din timp,că dacă nu-mi reuşeşte să aplic un plan de rezervă. A reuşit,cu multe peripeţii şi „resuscitată” de câteva ori,dar cu siguranţă este prima şi ultima oară când o prestez.Chiar dacă musafirilor a placut,eu n-am fost încântată de gustul mult prea dulce,de faptul că după ce stă la frigider se întăreşte foarte mult şi devine foarte casantă. Bezeaua elveţiana presupune încalzirea albuşurilor cu zaharul înainte de a fi batute,ceea ce mi-a placut pentru ca nu suport albuşurile crude în crema. Ingredientele sunt puţine,nu pot să spun nici că e foarte costisitoare,dar obligatoriu e nevoie de un unt de foarte bună calitate,cu cel puţin 82 % procent de grasime. Cam lungă introducerea,la fel şi modul de preparare,dar asta pentru că e o reţetă care necesită ceva mai multă atenţie pentru reuşita ei.

Inapoi la reteta

Comentarii (66)

la 25.11.2013, 22:52
super super pare cam greut
la 25.11.2013, 22:52
la 25.11.2013, 22:59
Super crema La favorite cu reteta
la 25.11.2013, 23:04
Munca nu gluma!
Frumos a iesit!
la 25.11.2013, 23:06
Wow!!!!! Senzatie! Si ce prezentare hollywoodiana Felicitari Diuta scumpa, pentru rabdare si indemanare...asta ca sa nu mai vorbim despre harnicie cu care faci casa minunata
la 25.11.2013, 23:14
da, cine are talent are. Bravo ...si arata intr-un mare fel...a meritat stradania pentru ca era pentru cineva care chiar merita sa te straduiesti.
la 25.11.2013, 23:36
Cea mai frumoasa din cate am vizionat pana acum ... am mai vazut de dimineata cred la o urare,dar credeam ca e o poza luata de pe net .... acum sunt surprinsa de cat de frumos ti-a iesit!
la 25.11.2013, 23:38
e senzationala!!! m-as baga si eu s-o incerc dar tre sa-mi fac curaj )) ai facut un tort superb cu ea! felicitari!!
la 25.11.2013, 23:39
Wow, arata senzational!
la 26.11.2013, 00:29
ce frumos!!!!!
la 26.11.2013, 00:33
Cred ca e super buna!!!Arata foarte bine!
la 26.11.2013, 06:22
Arata tare bine,crd ca e si buna,dar mai bine ma scarpin unde ma mananca si sigur imi trece....
la 26.11.2013, 06:32
Nu-i de mine, eu mai lejer aşa, un compot, un ceai E muncă, dar merită făcut, măcar aşa, pentru propria experienţă. Desigur, nu de mine vorbesc
Bravo, Die!
la 26.11.2013, 07:46
Felicitari Dia pt munca depusa si pt rezultatul final! Intradevar nu este nici pe gustul meu, nu ma dau in vant dupa crajituri cu crema cu unt, dar sa gust o feliuta de la tine nu as zice nu.
la 26.11.2013, 07:57
Pe gustul meu e, dar sa consum atata unt...! ))
Felicitări pentru reuşită, fată dragă!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking