Cremă de unt cu bezea elveţiană

Postat de diaconta in Dulciuri
25 Noi 2013 | 15284 vizualizari

Stiu,sună sofisticat,complicat şi greu de realizat.Aveam eu aşa un moft că musai ar fi să prepar şi eu această cremă.Am zis că acum e momentul s-o încerc pentru că am avut de realizat un tort deosebit,pentru o persoana foarte specială şi mai vroiam să fie cu trandafiri,care trandafiri nici nu i-am mai exersat şi nici nu am un vârf de ornat 1M.Am studiat mai multe reţete pentru această cremă şi m-am oprit la cea gasita pe Teoskitchen,explicata foarte frumos.Dar pe când prinsesem puţin curaj,vine Miha şi zice „sper să-ţi iasă crema asta,că mie una nu mi-a ieşit”. Deci vă daţi seama cam cum m-am dezumflat dupa asta : )))))) Am zis s-o pregătesc mai din timp,că dacă nu-mi reuşeşte să aplic un plan de rezervă. A reuşit,cu multe peripeţii şi „resuscitată” de câteva ori,dar cu siguranţă este prima şi ultima oară când o prestez.Chiar dacă musafirilor a placut,eu n-am fost încântată de gustul mult prea dulce,de faptul că după ce stă la frigider se întăreşte foarte mult şi devine foarte casantă. Bezeaua elveţiana presupune încalzirea albuşurilor cu zaharul înainte de a fi batute,ceea ce mi-a placut pentru ca nu suport albuşurile crude în crema. Ingredientele sunt puţine,nu pot să spun nici că e foarte costisitoare,dar obligatoriu e nevoie de un unt de foarte bună calitate,cu cel puţin 82 % procent de grasime. Cam lungă introducerea,la fel şi modul de preparare,dar asta pentru că e o reţetă care necesită ceva mai multă atenţie pentru reuşita ei.

Inapoi la reteta

Comentarii (66)

la 26.11.2013, 08:54
Padre,dar de mancat nu cred c-ai refuza ,asa-i? )))Eu sunt convinsa ca ,la cat esti de meticulos si perseverent,ti-ar iesi si crema asta cu siguranta
la 26.11.2013, 09:01
Lavinia,tocmai tie sa nu-ti iasa?
Nu pot sa cred asa ceva.
Daca citesti cu atentie reteta si faci intocmai e imposibil sa nu-ti iasa.
Dupa cum ai vazut,se poate si repara daca se strica.
Teo zicea ca o pine la frigider si pe urma o mai mixeaza si-si revine,mie nu mi-a iesit asa,dar am pus-o putin pe aburi si s-a facut la loc.
Teo mai spunea ca se poate pastra si la congelator p vreme,deci ma gandesc ca la fel as proceda cand as scoate-o,as lasa sa se inmoaie si apoi as pune-o pe aburi un minut doua.
Ideea e ca la un moment dat arata perfect,dar am mai adaugat ultimele 3 cubulete de unt si atunci s-a cam branzit.
Poate era bine sa o fi lasat asa cum a fost atunci,chiar daca era mai putin unt.
Abia astept sa vad cum iti iese.
la 26.11.2013, 09:01
Lau multumesc
la 26.11.2013, 09:02
Bella
la 26.11.2013, 09:17
Arata absolut minunat. Insa eu nu cred ca am s-o incerc vreodata. Desi pe mine m-ar tenta, insa sotului meu nu-i plac cremele cu unt.
la 26.11.2013, 09:22
Criss,nici eu nu sunt mare fan al cremelor cu unt,dar asta e altceva.Eu sunt sigura ca v-ar placea,pentru ca am vazut ca ai prajituri cu multa crema sau frisca.
la 26.11.2013, 09:45
Ce bine arata!
la 26.11.2013, 09:51
Mai Die,ce-i drept mi-ai bagat ispita-n cap....
la 26.11.2013, 10:05
Meri
la 26.11.2013, 10:05
Cleme )) ti-am dat de lucru
la 26.11.2013, 10:16
Pai mi-ai dat..trebuie sa ma calmez....ca am zis ca nu mai bucataresc,am destule retete si nici macar n-am un an de existenta pe aici....
la 26.11.2013, 10:26
Bravo, Dia, arata ca un goblen.


asta cu intaritul n-ar fi un neajuns fiind vorba de o bezea; cea pe care o bagi la cuptor nu devine casanta? tu probabil voiai o crema, nu o bezea!?
la 26.11.2013, 10:42
Cleme,din punctul asta de vedere nu-ti face griji ,da-i inainte cu retete,noi le primim pe toate))mai ales ca tu ai si "consumatori" la ele
la 26.11.2013, 10:46
Lia,multumesc frumos
Bezeaua la cuptor e altceva,aia nu-mi iese niciodata destul de crocanta )))
In retetele pe care le-am vazut,mi s-a parut ca avea un aspect mai cremos decat a mea.Ideea este ca atunci cand am taiat tortul s-a cam faramitat si nu mi-a placut,a fost mai mult ca o pasta de zahar.
Una peste alta,a fost ok,dar nu stiu daca o mai fac.
Eu vroiam o crema care sa se preteze pentru trandafirii aceia.
la 26.11.2013, 11:30
"cu siguranţă este prima şi ultima oară când o prestez" ))
Nu-ti place tie, dar eu vad un rezultat waw!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking