Cremă de unt cu bezea elveţiană

Postat de diaconta in Dulciuri
25 Noi 2013 | 15284 vizualizari

Stiu,sună sofisticat,complicat şi greu de realizat.Aveam eu aşa un moft că musai ar fi să prepar şi eu această cremă.Am zis că acum e momentul s-o încerc pentru că am avut de realizat un tort deosebit,pentru o persoana foarte specială şi mai vroiam să fie cu trandafiri,care trandafiri nici nu i-am mai exersat şi nici nu am un vârf de ornat 1M.Am studiat mai multe reţete pentru această cremă şi m-am oprit la cea gasita pe Teoskitchen,explicata foarte frumos.Dar pe când prinsesem puţin curaj,vine Miha şi zice „sper să-ţi iasă crema asta,că mie una nu mi-a ieşit”. Deci vă daţi seama cam cum m-am dezumflat dupa asta : )))))) Am zis s-o pregătesc mai din timp,că dacă nu-mi reuşeşte să aplic un plan de rezervă. A reuşit,cu multe peripeţii şi „resuscitată” de câteva ori,dar cu siguranţă este prima şi ultima oară când o prestez.Chiar dacă musafirilor a placut,eu n-am fost încântată de gustul mult prea dulce,de faptul că după ce stă la frigider se întăreşte foarte mult şi devine foarte casantă. Bezeaua elveţiana presupune încalzirea albuşurilor cu zaharul înainte de a fi batute,ceea ce mi-a placut pentru ca nu suport albuşurile crude în crema. Ingredientele sunt puţine,nu pot să spun nici că e foarte costisitoare,dar obligatoriu e nevoie de un unt de foarte bună calitate,cu cel puţin 82 % procent de grasime. Cam lungă introducerea,la fel şi modul de preparare,dar asta pentru că e o reţetă care necesită ceva mai multă atenţie pentru reuşita ei.

Inapoi la reteta

Comentarii (66)

la 26.11.2013, 08:30
la 26.11.2013, 08:40
Bya,nu e greu,necesita doar ceva mai multa atentie,atata tot.Si dupa cum ai vazut,daca se strica,poti s-o repari,nu e totul pierdut
la 26.11.2013, 08:42
Hai mai Gaby,untul ce e mai scump in reteta asta,da' si ala e max.10 lei pachetul))))
Mersi Gabyta,ma bucura ca toate au iesit pana la urma cam cum mi-as fi dorit
la 26.11.2013, 08:43
Ruxy,multumesc de vorbele frumoase esti o minunata cu adevarat
la 26.11.2013, 08:43
Vladimir uneori trebuie sa ne mai inhamam si la treburi de-astea mai grele
la 26.11.2013, 08:44
Aurelia iti doresc succes,trebuie doar putina atentie si urmat pasii intocmai
la 26.11.2013, 08:45
Liliana,asa este .Nu-mi pare rau ca am incercat-o,odata pentru ca era o provocare si apoi pentru ca a iesit ceva deosebit.
la 26.11.2013, 08:46
Krysty,multumesc draga mea
la 26.11.2013, 08:47
Dey nu e greu daca respecti reteta.Cu siguranta-ti va iesi bine
la 26.11.2013, 08:48
Miuta,putin cam dulce pentru gustul nostru ,dar musafirilor le-a placut pentru ca avea un gust bun de la zmeura
la 26.11.2013, 08:49
Loredana
Dana
multumesc
la 26.11.2013, 08:49
De mult vreau sa o incerc si eu dar parca am asa o retinere Sper sa imi iasa
la 26.11.2013, 08:49
Cleme,decat sa te manance cum m-a mancat si pe mine,mai bine presteaz-o ))))))
la 26.11.2013, 08:51
Simona,poate ai vazut ca nici eu nu prea fac creme cu unt,dar asta e ceva mai speciala.Reteta pare de speriat,dar nu e chiar asa.Am detaliat tocmai pentru ca sa fie usor de inteles.Te-as servi cu mare drag
la 26.11.2013, 08:54
felicitari

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking