Ingrediente
- oua 10 bucati,
- lapte grasime 3% 1000 ml,
- zahar tos 10 linguri,
- zahar vanilinat 2 plicuri,
- coaja de lamaie,
- zahar tos ptr tapetat tava 8 linguri.
Mod de preparare
Laptele, zaharul si zaharul vanilinat se pun la fiert in oala de lapte, cea cu pereti dubli, intre timp ouale se bat, atat cat sa se amestece galbenusurile cu albusurile, se adauga in laptele fierbinte, in fir subtire, amestecandu-se continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Intre timp se pune zaharul ptr caramel, in forma in care se va coace crema si se pune la foc mic ptr. a se carameliza zaharul, atentie sa nu se arda. Se toarna compozitia de oua si lapte in forma tapetata. Se pregateste un vas mai adanc in care se pune apa rece, se pune forma cu creama in vas, apoi se da la cuptor la foc mic, cca. 45 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in vas, apoi se da la rece. A doua zi se rastoarna pe un platou. Se serveste ca atare sau cu jeleu de fructe dupa gusul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|