Ingrediente
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 100 g zahar pentru crema
- 100 g zahar pentru caramel
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 fiola esenta de rom(optional)
Mod de preparare
Pune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda)
Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la racit.
Mixeaza ouale cu zaharul (100 de g) si aromele pana devin cremoase.
Adauga laptele si mai mixeaza cateva secunde.
Toarna compozitia peste caramelul intarit bine.
Pune vasul cu crema intr-un vas mai mare umplut pe jumatate cu apa fierbinte.
Coace crema de zahar ars cca 1 ora-1 ora si jumatate pana cand este bine legata.(eu am lasat-o cam 1 ora si 20 de minute)
Lasa crema la racit apoi bag-o la frigider pentru minim 2-3 ore.
Rastoarna crema cu mare grija pe o farfurie/platou mai inalt si serveste cu mare pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|