Crema de zahar ars decorata cu kiwi

Postat de roxanabucataras in Dulciuri
17 Oct 2011 | 3621 vizualizari
Crema de zahar ars decorata cu kiwi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 270 g zahar
  • 1/2 litru lapte
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 2 kiwi  

Mod de preparare

Pun laptele intr-un ibric sa se incalzeasca putin. Intr-un bol, bat ouale cu 170g de zahar, zaharul vanilinat si un pic de sare, pana se topeste zaharul (eu am folosit telul). Adaug laptele si mai amestec putin cu telul.

Intr-o cratita pun 100g de zahar sa se topeasca pe foc mic. Din cand in cand mai misc cratita, iar cand s-a topit zaharul de tot iau cratita de pe foc si o invart in asa fel incat caramelul acela ce se formeaza din zaharul topit sa se "urce pe pereti" cat se poate de mult, cu mare mare grija. Pun compozitia preparata din lapte, oua si zahar in cratita si o bag la cuptor (la temperatura medie), in tava de cuptor in care pun apa pana la refuz.

Faptul ca va fierbe in apa va face crema de zahar ars sa iasa fina.

O las la cuptor o ora/o ora si 15 minute.

Cand scot crema din cuptor o las sa se raceasca bine dupa care o bag la frigider. E foarte buna rece de la frigider. Tai o felie ca dintr-un tort, pun pe farfurie si decorez cu kiwi.

Curat kiwi de coaja, il spal si il tai feliute pe care le crestez intr-o parte pana la jumatate. Iau 2 feliute si le impreunez chiar unde le-am crestat, sa intre una in alta.

Crema de zahar ars va fi dulce, kiwi acrisor...o combinatie interesanta.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars decorata cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ricotta Flammeri

Postat de cris2711

Ricotta Flammeri

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la...

Citeste continuarea

Placinta cu branza turnata

Postat de ianculubita

Placinta cu branza turnata

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua rasa,iaurt,7oua batute,zahar,vanilie,coaja rasa de lamaie,gris,iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu praf de copt; omogenizam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2011, 18:01
delicioasa
la 17.10.2011, 18:10
Delicioasa crema de zahar ars
la 17.10.2011, 19:50
tare de mult nu am facut o crema de zahar ars..e foarte buna
la 17.10.2011, 20:00
Si noua ne place
la 17.10.2011, 20:52
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking