Crema prajita cu lamaie si scortisoara

Postat de esmerandra in Dulciuri
4 Apr 2011 | 3243 vizualizari
Crema prajita cu lamaie si scortisoara

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 150 g zahar
  • 120 g galbenusuri (aproximativ 7, depinde de marimea lor)
  • 100 g faina
  • un varf de lingurita cu scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • in plus :
  • faina
  • 2 oua
  • pesmet

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu zaharul , dupa care se adauga faina treptat amestecand mereu , si laptele cald cate putin.

Se pune amestecul intr-o cratita si se pune pe foc mediu , amestecand mereu pana cand devine mai tare (cum se face cu budinca).

Se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara si coaja de lamaie, se amesteca bine, se toarna intr-o tava patrata de 20x20 , tapetata cu hartie de copt. Se obtine un strat de 1-2 cm si se lasa pana se raceste complet. O data racita se scoate hartia cu crema din tava si se taie patrate mici.

Se dau patratele de crema prin faina, apoi prin ouale batute si prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.

Se scot si se pun pe hartie de bucatarie pentru a absoarbe uleiul.

Se pot servi cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema prajita cu lamaie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu morcovi si nuca

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu morcovi si nuca

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.  Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le...

Citeste continuarea

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Postat de andaoana

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Mod de preparare Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2011, 09:37
interesant
la 04.04.2011, 10:03
la 04.04.2011, 10:10
la 04.04.2011, 10:32
bun
la 04.04.2011, 12:33

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking