Creme brulee cu anason stelat

Postat de ianculubita in Dulciuri
17 Sep 2011 | 6068 vizualizari
Creme brulee cu anason stelat

In primul rand,vreau sa-mi cer scuze cititorilor retetelor mele;va informez ca stiu cum se scrie Creme brulee,stiu unde se pun accentele,dar nu stiu sa folosesc tastatura;este un dulce grozav si ar fi pacat sa nu va dau reteta

Ingrediente

  • 400ml smantana lichida
  • 4galbenusuri
  • 1lingura de zahar pudra
  • 4stelute de anason
  • 1baton de vanilie
  • 50g zahar brun

Mod de preparare

Smantana se pune intr-un vas pe foc mic(doar cat se incalzeste),impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si anasonul;

separat se freaca galbenusurile cu zahar,se amesteca cu smantana si se da la frigider 1h;

se scot stelutele,se pune crema in forme,formele intr-o tava cu apa calda iar tava la cuptor la foc mic 1h;

dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar brun,se arde zaharul cu pistolul din dotare si se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu anason stelat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac estonian

Postat de Oana

Desert cozonac estonian

Pune laptele intr-o craticioara si dizolva zaharul. Pune-l putin pe foc sa se incalzeasca, mare atentie sa nu fie fierbinte! In castronul cu faina, aproximativ 600 de grame, pune un praf de...

Citeste continuarea

Clafoutis cu cirese

Postat de Bucataras

Clafoutis cu cirese

Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon! Unge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2011, 19:03
mi-nu-nat!!!!
la 17.09.2011, 19:37
absolut delicios
la 17.09.2011, 20:33
Super arata! Cred ca e foarte buna crema aceasta.
la 17.09.2011, 21:04
excelent vreau si eu de ceva vreme sa fac,dar nu i-a venit randul
la 17.09.2011, 22:10
mi-e pofta....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking