Ingrediente
- 1 pachet de foietaj
- 500 ml frisca lichida
- 1 plic budinca de ciocolata
- 1 lingura faina
- 500 ml lapte
- Esenta de rom
- 3 linguri zahar
- Sare
- 10gr gelatina
Mod de preparare
Foile decongelate le coacem separat pe dosul tavii.
Eu am facut cu foietaj Bella pentru ca le aveam prin congelator.De obicei cumpar foile speciale pentru cremsnit sau mi le fac singura.
Fierbem budinca amestecata cu faina si zaharul si sarea si o lasam la racit.
Batem frisca lichida cu mixerul pana cand se intareste, apoi o amestecam cu budinca racita si esenta de rom.
Punem gelatina in putina apa la hidratat, apoi o diluam la foc incet si o amestecam cu frisca si budinca omogenizand bine cu mixerul.
Una din foile coapte o strivim. Mai raman si unele bucati mai mari, nestrivite bine.
Asezam in tava o folie, punem prima foaie , rasturnam jumatate din crema, nivelam si asezam peste ea bucatile mai mari din foaia strivita. Punem si restul de crema si deasupra ornam cu restul de foaie stivita bine.
Este usor, bun si de efect!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|