Ingrediente
- 2 pachete foietaj
- 4 oua
- 7 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1 pachet budinca de vanilie
- 1 l lapte
- 50 gr unt
- Coaja de lamaie rasa
Mod de preparare
Am luat pachetele de foietaj, le-am intins pe un fund de tava , le-am intepat cu furculita si le-am copt in cuptor intai pe o parte, apoi le-am intors pe cealalta parte. Circa 10 minute pe o parte apoi 5 minute pe cealalta. Apoi le-am pus la racit.
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut tare.
Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul , faina si praful de budinca. Am adaugat laptele si l-am pus pe foc. Amestecand cu telul continuu , sa nu sa se lipeasca , am lasat la fiert pana a inceput sa se intareasca. Atunci am adaugat untul si amestecand , l-am mai lasat pe foc pana a inceput sa se desprinda compozitia de oala.
L-am lasat la racit, apoi am adaugat coaja de lamaie si albusurile batute.
Am luat o foaie, am intins crema , apoi am luat cealalta foaie si am sfaramitat-o deasupra. Apoi am pudrat-o si am pus-o in frigider circa 1 ora, caci si asa a fost prea mult ;))
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|