Ingrediente
- Blatul:
- 6 oua
- 140 g zahar
- 140 g nuci date prin masina de cafea
- 2 linguri cacao
- 3 linguri faina
- ½ lingurite praf de copt
- Crema:
- 250 g unt
- 250 g zahar pudra
- 2-3 lingurite ness sau cappuccino
- 1 galbenus de ou
- 70 g nuci taiate marunt
- Glazura:
- 6 linguri de lapte
- 200 g zahar
- 3 linguri cacao
- 100 g unt
Mod de preparare
Blat: Se bate spuma albusul rece de la figider cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la topirea lui. Apoi se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare. Se adauga la compozitie si nucile date prin masina, cacaoa, cele 3 linguri de faina si praful de copt cernute prin sita. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor circa 40 minute.
Crema: Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si nessul dizolvat in putina apa. Se adauga galbenusul si nucile taiate marunt. Scoti blatul din cuptor il lasi sa se raceasca si apoi intinzi crema peste el.
Glazura: Fierbi laptele cu 200 g zahar si cu cele 3 linguri de cacao pana la ingrosare.
Se lasa crema la racit apoi se adauga 100 g unt. Se intinde glazura peste crema. Se da la rece cateva ore apoi se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit Budapesta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|