Eclere cu crema de cremsnit

Postat de marianascarlat in Prajituri
14 Apr 2013 | 10269 vizualizari
Eclere cu crema de cremsnit

Cremele pentru prajituri sunt mai bune si mai sanatoase daca le prepari in casa. Dar crema de cremsnit de la dr. Oetker e foarte buna si deosebit de gustoasa, Asa ca o folosesc de cate ori am ocazia.

Ingrediente

Pentru coji:

  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar ulei
  • un pahar de faina
  • 5 oua
  • un praf de sare

Umplutura:

  • o cutie de crema pentru cremsnit de la Dr. Oetker
  • 750ml. lapte

Glazura:

  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 50gr unt

Mod de preparare

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Rezulta o coca potrivita si neteda. Se ia vasul de pe foc  se lasa cateva minute sa se raceasca .Cand s-a racit suficient ca sa nu se gateasca ouale instantaneu,  incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Punem coca intr-un pos si intr-o tava tapetata cu hartie de copt , formam din coca  betisoare lunguiete de aluat . Le coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min sau depinde de cuptorul fiecareia.

Intre timp pregatim crema dupa instructiunile inscrise pe cutie. Eu sunt adepta cremelor preparate in casa, dar crema asta e fara cusur.

Dupa ce s-au copt cojile, le lasam un pic sa se raceasca, le taiem pe jumatate cu un cutit ascutit bine si le umplem cu crema. La operatia asta am folosit iarasi posul.

Topim la aburi ciocolata cu untul si o turnam cu grija peste eclere.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Eclere cu glazura de ciocolata

Postat de Retete_din_suflet

Eclere cu glazura de ciocolata

Aluat : Se pune pe foc mic, apa cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de sare. Se mesteca bine cu o lingura de lemn pana cand nu se mai lipeste...

Citeste continuarea

Eclere

Postat de oana_pisicutza16

Eclere

Se amesteca pe foc, laptele, apa, untul, zaharul si sarea, pana se topeste untul si da un clocot. Se adauga toata faina o data si se amesteca rapid pana se ingroasa aluatul. Dupa ce s-a ingrosat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2013, 22:25
sigur sunt foarte bune
la 14.04.2013, 22:35
la 14.04.2013, 22:35
bune
la 14.04.2013, 23:18
delicioase;-bd
la 14.04.2013, 23:38
foarte bune

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking