Cremwursti in aluat si chifle

Postat de bylaura in Aperitive / Garnituri
20 Feb 2012 | 6697 vizualizari
Cremwursti in aluat si chifle

Pentru diminetile perfecte, un mic dejun perfect !!!

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 250 ml. lapte (caldut)
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 25 gr. drojdie
  • sare dupa gust (1 lingurita)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 ml. ulei pentru framantat
  • 12 bucati cremwursti (de pui)

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.

Se adauga oul si laptele caldut si se framanta bine bine cu uleiul.

Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde o foaie de aluat subtire si se taie in dreptunghiuri potrivite cat sa rulam fiecare bucata de cremwursti.

Se aseaza pe tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, se cresteaza fiecare bucata cu ajutorul cutitului, se unge cu un ou batut si se presara seminte de susan.

Se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru circa 20 min. pana devin rumene.

Pentru ca am avut doar 12 bucati de cremwursti, a ramas putin aluat pe care l-am modelat in forma de painici (chifle), le-am crestat, uns cu ou si presarat cu seminte de susan. 

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremwursti in aluat si chifle" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac si crenvusti

Postat de Alina26

Placinta cu spanac si crenvusti

1.Am taiat crenvusti si i-am prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei de maslune. 2.Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata marunt,cu 3 linguri de ulei de masline,apoi am adaugat spanacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2012, 15:55
buna ideea,doar ca eu nu mai mananc crenvusti
la 20.02.2012, 16:03
Ei bine...se pot face si cu carnaciori
Da, imi inchipui dar rar si la ocazii...mai folosim si aceste mezeluri.
la 20.02.2012, 16:43
buni buni
la 20.02.2012, 16:53
ce bine arata?
la 20.02.2012, 17:04
sunt tare buni,si ti-au iesit tare frumosi

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking