Ingrediente
- 200 gr capsuni
- zahar pudra
Pentru crepes:
- 1 ou intreg
- 2 galbenusuri
- 125 gr faina alba tip '00'
- 125 ml frisca lichida
- 125 ml lapte
- 80 gr zahar
- 40 gr unt
Pentru mousse:
- 50 gr ciocolata alba
- 75 ml frisca lichida
- 170 gr mascarpone
Mod de preparare
Mousse :
Mixam mascarpone pana ce devine o crema.
Separat topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu frisca lichida .Lasam sa se racoreasca dupa care o adaugam la crema mascarpone.Mixam pana ce obtinem consistenta dorita.
Crepes:
Mixam oul intreg cu galbenusurile.Adaugam faina,frisca lichida,zaharul si laptele.
Untul ( la temperatura camerei) il adaugam la restul ingredientelor si amestecam bine.Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani.
Ungem o tigaie cu ulei si turnam din compozitie .Facem clatitele rumenindu-le usor pe ambele parti.
Separat,spalam capsunile si le inlaturam coditele.Le taiem apoi in patru ( sau in doua,in functie de marimea lor ) .
Pe fiecare jumatate de clatita punem mousse si capsuni.Inchidem clatita si pudram cu zahar pudra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|