Tort Laura

Postat de RuxyRux in Torturi
28 Noi 2010 | 7112 vizualizari
Tort Laura

Un tort aromat cu mousse de capsuni si ciocolata alba un deliciu...multumesc sursei mele... izvor magic de inspiratie Laura Adamache....

Ingrediente

   Aluat :

  • 115 gr zahar
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • zahar pudra

Decor aluat:

  • 30 gr faina
  • 30 gr zahar
  • 30 gr albus (in general 1 albus de la un ou mediu)
  • 30 gr unt la temperatura camerei
  • 10 gr cacao
  • Mousse de capsuni:
  • 150 gr capsuni
  • 10 gr gelatina in foi
  • 150 gr ciocolata alba
  • 450 gr frisca
  • 50 gr zahar

 Glazura ciocolata:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 50 gr ciocolata lapte
  • 200 gr frisca lichida
  • 6 gr gelatina in foi
  • Sirop:
  • 100 gr apa
  • 100 gr zahar
  • 1 fiola esenta vanilie

Decor:

  • capsuni
  • ciocolata lapte
  • frisca
  • ciocolata amara

Mod de preparare

Se incepe cu decorul pentru aluat:

Se amesteca toata ingredientele pentru decor: faina, zahar, albus, unt si cacao. Pasta pe care o obtinem o intindem pe o hartie de copt, ne folosim de o spatula sa ne fie mai usor. Cu ajutorul unui pieptan special de cofetarie facem un grilaj cu patratele plimband pieptanul intai pe verticala apoi pe orizontala, desigur putem da ce forma dorim noi.

Punem foaia cu decorul la congelator sa inghete  foarte bine.

 Preparam si aluatul:

 Punem la mixer ouale cu zaharul si le mixam foarte bine, incorporam faina de jos in sus, apoi scoatem foaia cu decorul de la congelator si turnam aluatul peste el.( cu mare grija caci trebuie sa fie foarte bine congelat)

Coacem in cuptorul preincalzit 10 minute.

Rasturnam foaia pe o alta foaie pergament plina cu zahar pudra din abundenta.

Taiem cu grija o fasie de dimensiunea cercului in care vom face tortul.

Imbracam cu grija cu fasia marginea cercului si punem exact cu decorul spre exterior, iar restul aluatului care ne ramane il taiem in bucatele si-l punem la baza tortului avand grija sa nu ne ramana spatii intre fasiute.

 Mousse de ciocolata alba si capsuni:

Foile de gelatina se pun in apa rece si le inmuiem bine in jur de zece minute.

Intr-o craticioara mica punem pe foc numai 250 gr frisca din cele 450 iar cand incepe sa fiarba stingem si adaugam ciocolata alba razuita.

Amestecam bine pana dizolvam toata ciocolata.

Mixam foarte fin capsunile cu zaharul si punem la foc amestecul obtinut , iar dupa ce incepe sa fiarba mai lasam 5 minute pe foc si stingem. Il lasam la rece 5 minute adaugam foile de gelatina si amestecam pana dizolvam perfect.

Amestecam cele doua compozitii de capsuni si de ciocolata, lasam sa se raceasca si adaugam restul de 200 gr frisca, amestecand de jos in sus si putin cate putin.

Insiropam bine de tot aluatul.

Siropul il facem din zahar apa si esenta de vanilie.

Umplem apoi tortul cu mousse si il lasam la rece sa se intareasca.

 Ne ocupam de decoratiunile de ciocolata amaruie.

Topim ciocolata la bain marin dupa care cu punga pe o foaie pergament, facem diverse forme grilaj si le dam la rece.

 Pentru a face glazura de ciocolata vom topi la foc foarte mic ciocolata si cu frisca si apoi stingem focul.

Lasam sa se raceasca si adaugam foile de gelatina stoarse bine dupa ce le-am tinut zece min in apa rece.

 Lasam glazura la temperatura camerei sa se raceasca si cand este rece destul o turnam peste mousse.

Dupa doua ore la frigider putem decora tortul.

Marginile se decoreaza cu frisca, mijlocul cu capsuni trase in ciocolata, grilajul de ciocolata apoi sau fiecare orneaza dupa dorinta.

E un tort splendid!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Laura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort ceas

Postat de Criss

Tort ceas

Blatul l-am facut doar din albusuri pentru ca mi s-au adunat destul de multe. Am mai si congelat din ele. Pentru blat, se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se bate in...

Citeste continuarea

Tort corabie

Postat de monike

Tort corabie

Mai intai ne ocupam de crema de ciocolata , caci aceasta necesita cateva ore bune de stat la frigider,eu una am facut-o de seara. Se pune ciocolata rupta in bucati mici intr-o cratita la aburi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2010, 17:03
ce-i aici , mai???
prea multa munca pentru mine
la 28.11.2010, 17:08
Gabytza....merita sa stii
la 28.11.2010, 17:17
Mai ce bunatate am gasit aici.
la 28.11.2010, 17:17
woooow.......cum arataaaaaa.......
la 28.11.2010, 17:23
super vreau si eu

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking