Creveți provensali

Postat de elucubratiiculinare in Fructe de mare
1 Mai 2013 | 4271 vizualizari
Creveți provensali

Ingrediente

  • 2-3 linguri ulei,
  • 300 g orez cu bob lung,
  • câteva firișoare de șofran,
  • 500 g creveți,
  • 3 linguri ulei (de preferat de măsline),
  • 1 ceapă,
  • 3 fileuri de anșoa,
  • 1 ardei iute, 5 căței de usturoi, 1 cutie de roșii tocate, 3 tulpini de țelină, 150 ml vin alb sec, coaja și zeama de la o portocală, sare, piper, frunze de busuioc verde.

Mod de preparare

Călim ceapa, țelina, ardeiul iute și usturoiul (toate tocate mărunt) la foc mare, amestecând din când în când pentru ~ 5 minute.
Adaugăm roșiile, vinul, anșoa tăiat bucațele, coaja și zeama de la portocală. Condimentăm cu piper și sare (mai puțină sau chiar deloc, dacă anșoa este foarte sărat).   Lasăm la foc potrivit, acoperit pe jumatate cu un capac pentru ~ 12 minute.
Între timp călim orezul, adăugăm apa fierbinte ( aprox de 3 ori volumul orezului) și firișoarele de șofran. Se fierbe 10-15 minute pâna nu mai este bobul tare.
După ce a fiert destul sosul nostru adaugăm creveții spălați bine.  Eu am folosit creveți nedecorticați și i-am lasat pe foc 10 minute, dacă folosiți creveți decorticați lăsații doar 5 minute. Eu m-am gandit ca se fac mult mai bine întregi și sosul o să iasă mult mai bun.   Servim fierbinte pe pat de orez și ornăm cu frunze de  busuioc.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveți provensali" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Postat de gurita_ta2005

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita)....

Citeste continuarea

Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)

Intr-o tigaie incapatoare incingem putin uleiul de masline, ghimbirul toacat, ardeiul iute tocat marunt si usturoiul maruntit si calim totul pentru cateva minute cat sa se infuzeze bine toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2013, 19:40
la 01.05.2013, 20:22
super ,
la 01.05.2013, 20:42
la 01.05.2013, 21:55
Pe placul meu!
la 01.05.2013, 22:09
o nebunieee

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking