Ingrediente
- creveti curatati 300 g,
- ceapa galbena 1 bucata,
- usturoi 1 catel,
- ciuperci taiate 1 borcan,
- vin alb demisec 250 ml
- smantana de gatit 250 ml
- unt 50 g,
- faina alba de grau 1 lingura,
- ketchup Panacris 2 linguri,
- sare iodata,
- piper proaspat macinat
- ierburi provensale
Mod de preparare
Crevetii se prajesc in unt cca. 5 minute, apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se adauga in untul ramas impreuna cu ciupercile feliate, lasandu-se la gatit, la foc mic, cca. 15 minute. Se adauga apoi faina, vinul, ketchup-ul, smantana, crevetii, amestecandu-se usor si se mai lasa la fiert cca. 10 minute. Se asezoneaza de sare, piper, ierburi provensale si se serveste ca atare sau alaturi de o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti a la Stroganov" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|