Creveti cu gust ... de primavara

Postat de MVMih in Fructe de mare
17 Apr 2011 | 6222 vizualizari
Creveti cu gust ... de primavara

O reteta simpla cu o aroma si un gust bunut bunut.

Ingrediente

  • 30-35 creveti marisori
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • piper in 3 culori
  • busuioc
  • o feliuta de lamaie
  • o cescuta de vin alb
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • un varf de cutit de ardei uscati 
  • 10-12 frunze intregi de patrunjel verde

Mod de preparare

Am spalat putin crevetii si i-am lasat la scurs.

Am taiat cele 2 fire de ceapa verde in bucati cat mai mari cat sa pot scoate din ele pe final, usturoiul taiat patratele mici mici iar patrunjelul spalat si lasat frunze intregi.

Am pus uleiul la incins un pic, la foc mediu, am adaugat ceapa si usturoiul pe care le-am rasucit in tigaie cam jumatate de minut, am adaugat crevetii dupa care am presarat piperul si busuiocul uscat dupa gust, am stors o felie de lamaie si am pus peste frunzele de patrunjel totul stropit cu canuta de vin alb.

Toata aceasta hora de ingredinte am alintat-o la foc mediu cam 7-8 minute dupa care merge servit de papat si gustarit.

Pofta buna, hai la masa..."daca v-ati adus de-acasa" :) 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu gust ... de primavara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti in stil asiatic

Postat de RuxyRux

Creveti in stil asiatic

Cel mai dificil lucru este curatatul crevetilor.:) in sensul ca necesita timp si o oarecare indemanare...si pentru asta exista un sot iubitor :) Crevetii se spala si se scurg in strecuratoare....

Citeste continuarea

Pizza cu creveti si sparanghel

Postat de Brindusa

Pizza cu creveti si sparanghel

Ca sa faci aluatul , amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2011, 14:01
deci numa' daca-mi aduc))
Da' n-am creveti
la 17.04.2011, 14:08
arata superb
la 17.04.2011, 14:13
E asa doar o zicala....intr-o zi duminicala
Hai la masa cat mai e ...pana cand nu s-o gate
Nah! Ca am facut si-o epigrama
la 17.04.2011, 14:34
Suna foarte poetic si frumos si gust si eu cu placere tot mereu
la 17.04.2011, 14:37
Cris2711...am gatit asa ceva astazi intre micul de jun si pranz. Acum "butonez" la niste pestiuc si o sa-l postez cat pot de repede...daca o iesi bun

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking