Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare

Postat de nico15 in Fructe de mare
2 Iul 2012 | 4771 vizualizari
Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare

Ingrediente

  • 250 g creveti Black Tiger
  • 150 g de orez tricolor
  • 10 g de curcuma
  • 50 ml smantana lichida
  • 150 ml vin alb
  • 150 g de ceapa
  • 50 g de telina
  • 5-10 g de usturoi
  • 120 g de unt
  • 150 g de Mazare
  • 100 g de Morcov
  • sare, piper
  • 150 ml de ulei de masline
  • cateva frunze de salata Lollo rosa si lollo Bianca
  • 100 g de parmezan

Mod de preparare

Se curata creveti iar din coji(carapace) se va face un stoc(supa). In aceasta supa vom adauga ½ de ceapa si 1 morcov de marime potrivita si telina. Se adauga sare si putin ulei de masline si se lasa sa fiarba.

Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de unt si adaugam si ulei de masline, dupa ce acestea s-au topit adaugam 50 de g de ceapa si doi catei de usturoi feliati foarte fin.

Cand acestea au prins o culoare aurie se adauga crevetii si lasam sa se soteze pentru inceput pe prima fata dupa care ii vom intoarce si pe cealalta parte. Dupa ce au prins culoarea corespunzatoare adaugam putin vin alb si lasam sa se imbine aromele de ceapa, usturoi si vin, dupa care luam de pe foc si ne vom apuca de risotto.

In alta tigaie separat adaugam unt si ulei in tigaie, adaugam ceapa taiata brunoise si morcovul ras pe razatoarea mica si lasam sa se soteze, cand consideram ca legumele sunt gata adaugam peste orezul si amestecam. Dupa ce orezul devine lucios adaugam vinul sare si piper si lasam sa se evapore alcoolul, continuand gatirea lui. Dupa evaporarea alcoolui incepem sa adaugam stocul, pentru inceput un polonic, iar dupa ce acesta se evapora mai adaugam o proportie corecta ar fi 1la 3 si lasam sa intre lichidul in orez.

Dupa ce am pus cantitatea optima pentru risotto-ul nostru adaugam salata care a fost taiat foarte subtire si  smantana lichida, pentru ca preparatul nostru sa devina cat mai cremos. La final adaugam parmezan si mai lasam 2 minute, dupa care luam de pe foc.

Adaugam 2-3 cubulete de unt(15 g maxim) dupa ce am stins focul la risotto pentru a preveni formarea de pojghita deasupra.

Mazarea congelata si ea a fost pusa la fiert iar cand este gata se va scurge de zeama si se va pune in blender, tot aici vom pune ceapa si usturoiul in care am sotat crevetii si 2-3 linguri din stoc(supa de creveti si legume) si blendam, adaugam putin ulei de masline saram si piperam, daca doriti sosul mai zemos puteti sa adaugati mai mult stoc.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

Postat de panacris

Fructe de mare in sos de vin si ulei de cocos

F ructele de mare se pun la gătit în uleiul fierbinte , într-un vas wok, cca. 1 0 minute la foc mediu, neacoperit....

Citeste continuarea

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Postat de gurita_ta2005

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2012, 22:21
ce pofta mi-ai facut
la 02.07.2012, 23:18
esti italianca?
la 02.07.2012, 23:25
imi place
la 03.07.2012, 08:32
la 03.07.2012, 09:52
ce bine arata

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking