Creveti cu sparanghel si ciuperci sote

Postat de Oana in Fructe de mare
27 Apr 2009 | 9584 vizualizari
Creveti cu sparanghel si ciuperci sote

Un deliciu, o reteta extraordinara pregatita de Mihaela, prietena mea cea mai buna! Voi scrie eu reteta si data viitoare o astept pe ea sa ne incante cu retetele ei delicioase (daca nuuuu…emoticon cu un facalet in mana :)) )

Ingrediente

  • 500 g creveti cu codita (proaspeti sau congelati)
  • 500 g ciuperci champignion
  • o mana de sparanghel proaspat
  • o lingura cu unt
  • marar proaspat
  • cateva linguri cu coniac
  • sare, piper

Mod de preparare

Separat, se face un sos cu maioneza, usturoi si marar, sare si piper dupa gust, cu care se vor manca legumele si crevetii. Deja imi lasa gura apa

Crevetii se curata daca sunt proaspeti sau se dezgheata daca sunt congelati si se frig pe gratar. La sfarsit se stropesc cu cateva linguri de coniac si se condimenteaza.

Ciupercile se curata si se taie in patru, apoi se inabusesc intr-o lingura de unt, pana se inmoaie.

Sparanghelul se fierbe 4-5 minute in apa cu sare, apoi se pune in tigaia cu ciuperci si se soteaza si el cateva minute pe ambele parti.

Se aseaza frumos pe farfurie, se presara cu marar tocat si se servesc impreuna cu sosul de maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sparanghel si ciuperci sote" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Postat de mihaelar63

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de...

Citeste continuarea

Creveti in aluat

Postat de lilik

Creveti in aluat

Curatam crevetii indepartand capul si crusta in care sunt imbracat i(lasati doar codita daca vreti) ,apoi cu un cutit facem o mica incizie in partea superioara si inlaturam intestinul,dupa care ii...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 25.02.2010, 12:50
Super arata,vreau si eu o bucatica mica,mica...Ai toate furculietele de la mine.

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking