Creveti in sos de usturoi

Postat de gurita_ta2005 in Fructe de mare
1 Feb 2013 | 9922 vizualizari
Creveti in sos de usturoi

au iesit atat de gustosi,as fi mancat 1 kg singura=)))) reteta e de aici http://www.e-retete.ro/retete/creveti-cu-usturoi

Ingrediente

  • creveti
  • 5 catei de usturoi
  • boia dulce,chili,sare
  • 1 lingura vin rosu
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 zeama lamaie
  • patrunjel
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Crevetii se curata de cap si de coaja si se spala. Se lasa coada pentru un aspect placut. Se scot pe un servet de hartie.

Intr-un mojar se pune usturoiul strivit, se amesteca bine cu sare, se adauga 2 linguri de ulei treptat, amestecand bine pana se face o pasta. Se adauga boia dulce, fulgii de chili, 2 linguri apa si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca totul foarte bine.

Intr-o tigaie se pune ulei (cat sa fie pe fundul tigaii) si cand s-a incins uleiul se pun crevetii si foia de dafin. Se lasa circa 2 minute pe ambele parti. Se adauga sosul obtinut, vinul rosu si sucul de lamaie. Se amesteca totul bine si se lasa cca 2 minute maxim ca sa se imbine toate condimentele.

Se servesc cu paine prajita, care o inmuiem in sosul format! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti Saganaki

Postat de rocsi_1612

Creveti Saganaki

La mine crevetii  chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul...

Citeste continuarea

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de panacris

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2013, 20:58
la 01.02.2013, 21:01
la 01.02.2013, 21:08
la 01.02.2013, 21:13
la 01.02.2013, 21:19
dadada

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking