Crocobail

Postat de RuxyRux in Mancare copii
4 Dec 2010 | 7061 vizualizari
Crocobail

Un crocodilut umplut cu mere si scortisoara...atat de delicios si atractiv nu numai pentru copii...chiar si pentru noi adultii....

Ingrediente

Maiaua:
  • 1 pliculet de drojdie
  • 1 lingura zahar
  •  4 linguri lapte cald
  • 2 linguri faina
Aluatul:
  • maiaua plus: 2 galbenusuri batute cu -2 linguri miere si 3 de zahar
  • sare
  • jumatate de cana de lapte
  • aproximativ 50 grame de unt topit (jumatate de stick)
  • faina . cat cuprinde ( mai putine de 500 g dar cat sa fie un aluat nelipicios de consistenta lobului de la ureche)
Merele:
  • 6 mere
  • scortisoara
  • 4-5 linguri zahar
  • vanilie        

Mod de preparare

 

Se face intai maiaua si se lasa la cald zece minute apoi se amesteca cu restul de ingrediente.

Se face un aluat bun, se bate de masa de cateva ori apoi se lasa la crescut.

Preparam intre timp merele, le curatam, le scoatem casuta cu samburi, le taiem cubulete mici, le amestecam cu zaharul si apoi scortisoara si vanilia si le punem pe foc sa le inmuiem. Daca sunt zemoase punem si cateva linguri de gris.

Intindem foaia ca in imagine, o crestam pe margini si apoi asezam merele.

Inchidem animalutul nostru fasie peste fasie. Punem si sprancenele din bucatica de aluat pe care o taiem cand indreptam aluatul.

Punem si piciorusele tot din aluat, ochii eu i-am pus din goji berry  se pot pune din stafide, apoi ungem cu ou batut si coacem la cuptor la 180 grade pentru 25 de minute...e delicios, a doua zi e la fel de moale si gustos! Si e atat de amuzant....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crocobail" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cuib de bufnite

Postat de Pungasa_Rogue

Cuib de bufnite

Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ardeiul curatat de seminte se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Aceste legume se freaca...

Citeste continuarea

Piept de pui caprese la cuptor

Postat de AdrianUdrea

Piept de pui caprese la cuptor

Pieptul de pui se portioneaza in jumatati si se presara cu sare si piper. Se unge o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si se incinge la foc iute. Apoi se rumenesc bucatile din piept de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2010, 18:37
minunat
la 04.12.2010, 18:50
Rocsiii
la 04.12.2010, 18:51
Ruxyyyyyyyyy nu vrei tu sa ma infiezi ??? scortisoara si mere....ce bunatate ! Deja se apropie sarbatorile...
% furcute ai, ca mai multe nu ma lasa...
la 04.12.2010, 18:52
Sidyyy hay cu tine o sa am trei copilasi
la 04.12.2010, 21:40
crocobaurul asta ....sigur nu te papa, il papi tu pe el....si cu cata poftaaaa.....

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking