Croissant nobil

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
6 Iun 2010 | 6106 vizualizari
Croissant nobil

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 gr zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere

Pentru umplutura

  • 100 gr branza cremoasa cu mucegai
  • 200 gr somon afumat cu alge marine
  • lapte, pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute.
Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).Aseza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissant nobil" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv drob de pui

Postat de comanligia

Aperitiv drob de pui

Mai intai am curatat prazul si ceapa si le-am spalat bine. Ficatul l-am prajit fara sare, ca sa nu se intareasca. Am tocat ceapa si prazul marunt si le-am calit in cratita cu uleiul in...

Citeste continuarea

Terina cu carne tocata si piept de pui

Postat de rocsi_1612

Terina cu carne tocata si piept de pui

Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt. Indepartam cozile la patrunjel, il tocam. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2010, 19:29
ador cornurile facute in casa, dar cele umplute cu Finetti, dulceata, gem. .......
la 02.02.2011, 09:41
tare bun

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking