Ingrediente
- fulgi (ovaz, grau sau secara)
- o jumatate de kg de prune
- 1/4 - 1/2 lingurita cardamon macinat Kotanyi
- 1 lingura zahar
Mod de preparare
Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz.
Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava.
Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine a fost o jumatate de lingurita. Eventual puteti adauga si o lingura de unt, dar e optional. Acest amestec se pune deasupra prunelor si se da tava la cuptorul preincalzit.
Se tine la cuptor cam 20-30 de minute sau pana cand prunele s-au inmuiat (depinde de ce fel de prune folositi).
Se serveste cald sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu prune si cardamon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|